Prvotimci Vojvodine NS seme evropsku priču nastavljaju u CEV kupu, u okviru kojeg u šesnaestini finala igraju sa nemačkog ekipom Hipo Tirol Alpen Volejs Hahing. Prvi meč na programu je u čevrtak, 29.novembra, u Unterhahingu, dok se revanš igra 5.decembra u Novom Sadu.

Novosađani na dug put u kreću već sutra ujutru, a u ekipi su svi spremni i motivisani uoči novog evropskog izazova.

– Naš rival u CEV kupu je nekadašnja ekipa Insbruka, koja se godinama takmičila u austrijskoj ligi i MEVZI. Sada su se fuzionisali sa nemačkim Unterhahingom i gaje visoke ambicije. Imaju tradiciju dovođenja stranaca, od kojih uvek očekuju maksimamum. Što se nas tiče, želim da igramo bolje nego u trećem kolu kvalifikacija. Mislim da protiv ove ekipe možemo mnogo čvršće i hrabrije, posebno u prvoj utakmici da pokažemo kvalitet koji posedujemo i da napravimo što bolji rezultat pred revanš – izjavio je sportski direktor Slobodan Boškan.

Sličnog je mišljenja i trener Duško Nikolić.

– Ekipa Hipo Tirola sastavljena je od devet stranaca. Tu su Brazilci, Amerikanac, nekoliko Slovaka, a tu je i jedan Austrijanac. Libero je nemački, kao i jedan primač.  Neke od njih znam, svojevremeno su igrali u Grčkoj, kvalitetni su i u najboljim godinama. Ovog vikenda  nisu ništa igrali, što znači da se maksimalno spremaju se za nas. Sigurno je da gaje ambicije, ali gajimo ih i mi. U svakom slučaju prednost je to što je revanš kod nas. Trudićemo se da što bolje odigramo tamo, a konačna odluka će pasti na Spensu – rekao je Nikolić.

Sada već poznat kao džoker, primač Miran Kujundžić nada se dobroj igri i pozitivnom rezultatu.

– Znamo da su  kvalitetni, dosta ulažu i sigurno imaju visoke ciljeve. No, imamo i mi naše želje i ambicije, u svakoj utakmici idemo na pobedu. Voleo bih da pružimo dobru partiju, da svi igrači budu na nivou. Želja, motivacija i maksimalna angažovanost mogu doneti dobar rezultat za revanš – poručio je Kujundžić.

Meč u Unterhahingu počinje u 19.30 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This