Vojvodina NS seme – VA 014 Bauwesen 3:0 (25:23, 25:15, 25:15)

Novi Sad: velika dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 300, sudije  Radovanović i Derfi.

Vojvodina NS seme: Simić 6, Vučićević, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki 22, Kujundžić, Kostić, Mehić 8, Radević 6, Todorović, Rudić, Perić 14.

VA 014 Bauwesen: Duduj 4, Raznatović 8, Popović 10, Lopar 4, Adamović, Vesović 1, Radović 4, Jevtović, Đokić, Stašević, Nikolić 3, Bulatović 1, Marković.

Na kraju prvog dela Superlige sve je na svom mestu. Pobedom u devetom kolu nad Valjevcima, Vojvodina je overila prvu poziciju na tabeli, te će tako u nastavak prvenstva ući kao lider.

Aktuelni šampion je protiv ekipe VA 014 Bauwesen slavio 3:0, a tokom meča šansu su dobili i igrači koji su  do sada manje igrali. Već u početnoj postavi našao se Pavle Perić, koji je odmah servisom namučio protivnika i doneo svom timu prvu značajnu prednost. Bio je u ovom periodu raspoložen i Viecki, te je Vojvodina u finišu imala vođstvo od 20:11. No, opuštanje je otvorilo put gostima, koji su šanse maksimalno koristili i sam završetak učinili zanimljivijim. Ipak, bilo je to sve što su uspeli, a domaćin je poveo 1:0. Na sličan način počeo je i drugi set, ali je ovoga puta šampion sačuvao i ozbiljnost i visoku prednost do kraja. U završnici je u igru ušao Todorović, da bi priliku u trećem setu dobio i libero Negić, a u finišu i Rudić i Kovačević.

U tom periodu zapretili su Valjevci, koji su poveli 7:5, ali je odmah servisom Mehić doneo izjednačenje. Usledio je posle toga i blok za 8:7, te nova serija Vojvodine za lepu prednost od 13:9. Nije bilo dileme do kraja ovog seta, pa su Novosađani rutinski priveli meč kraju za maksimalnih 3:0.

– Mogli smo ranije završiti prvi set, ali izgleda mi ne možemo bez te crne serije. Kada to budemo uspeli da rešimo onda ćemo biti pravi. Očigledno je da nam treba vremena da dostignemo stabilnost, ali je možda sve to i normalno s obzirom na to da na poziciji korektora imamo dva mlada momka. No, mi verujemo u njih, dajemo im šansu i vremenom će to biti sve bolje – istakao je posle utakmice trener Duško Nikolić.

Trener Valjevaca Saša Stefanović čestitao je ekipi Vojvodine i dodao:

– Očekivana je pobeda domaćina. Mi smo više ovde tražili  oboljšanje forme, jer smo prethodna tri meča odigrali slabije. Takođe, pripremamo se za ono što sledi posle Vojvodine. Novosađani su odigrali dobro i koncentrisano do kraja. Polako se liga odvaja na Vojvodinu i Zvezdu i na nas ostale koji pokušavamo da uđemo u prvih šest. Svi smo tu blizu, pa ćemo videti kako će biti do kraja i ko će u mini ligu.

Ekipu Vojvodine očekuju sada dve utakmice četvrtfinala Kupa Srbije. Oba meča protiv Spartaka iz Ljiga, prema dogovoru dve ekipe, uz saglasnost Dušana Kesera direktora takmičenja OSS, biće odigrana u Novom Sadu i to najpre u ponedeljak, 19.novembra u 18 časova, u maloj sali Spensa, a onda i narednog dana u isto vreme, na istom mestu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This