Vojvodina NS seme – Šomon VB 52 HM 0:3 (23:25, 23:25, 17:25)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 1920, sudije Kelenberger (Nemačka) i Gerotodoros (Grčka).

Vojvodina NS seme: Simić 11, Vučićević 4, Fundora 10, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki 1, Kujundžić 6, Kostić 1, Mehić 8, Radević 5, Todorović 1, Rudić, Perić.

Šomon VB 52 HM: Atanasov 6, Vest 3, Ban, Saeta 1, Ben Tara 3, Patak 4, Fernandez 6, Vinkelmiler 11, Repak 1, Averil 12, Rodrigez 2, Morilon.

Odbojkaši Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su u revanš meču trećeg kola kvalifikacija izgubili od ekipe Šomona 0:3. Tako će Novosađani takmičenje na evropskoj sceni nastaviti u šesnaestini finala CEV kupa.

Dobro su počeli odbojkaši Vojvodine ovaj meč, sigurnim servisom, napadom, požrtvovanom igrom, uz podršku sa tribina brzo su stekli značajnu prednost. Imali su Novosađani 9:4 i 11:6, ali su od tog trenutka potpuno stali. Na servis Fernandeza poremetili su gosti crveno-bele i okrenuli rezultat u svoju korist. Vodio je Šomon 24:19, ali se posle servisa Vučićevića Vojvodina primakla na 23:24. Ipak, gosti su poveli 1:0 i nastavili u istom ritmu u nastavku.

Slično kao u Remsu, crveno-beli su pali i dozvolili protivniku da stigne do visoke prednosti. U završnici je ekipa Šomona vodila čak i 24:17 i kada se činilo da je sve gotovo, Kujundžić je servisom učinio gotovo čudo. Malo sreće falilo je tada Novosađanima kada su stigli samo na poen zaostatka (23:24) da naprave korak više, ustala je tada i publika, svi su se potajno nadali da Vojvodina može do preokreta. No, iskoristili su gosti grešku rivala i overili plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Nakon toga ponestalo je i energije u redovima domaćina, dok je francuski predstavnik hrabro grabio ka pobedi i rutinski priveo meč kraju.

Duško Nikolić, trener Vojvodine: Obe ekipe igrale su bolje nego u prvom meču. Prva dva seta bila su dobra, ponosan sam na to kako su momci ušli u meč i koliko su se borili. No, oni su bili strpljivi, sačekali su svoju šansu, a mi nismo znali da se izvučemo i da rešimo neke lake lopte. Bolji tim je pobedio i zasluženo otišao u grupnu fazu Lige šampiona.

Mirko Radević, igrač Vojvodine: Prva dva seta smo izgubili na razliku, malo je tu falilo i sreće. Imali smo veliku želju i motivaciju. Strpljivost i iskustvo bili su glavni aduti Šomona. Jednostavno to je ekipa koja koristi sve što mu date. Nama je najteže,mi smo najviše želeli Ligu šampiona i žao nam je što nismo uspeli to da ostvarimo pred ovom sjajnom publikom. Navijačima hvala na atmosferi i na podršci koju su nam pružili.

Vojvodina će u šesnaestini finala CEV kupa igrati protiv nemačkog Hipo Tirol Alpen Volejs Hahinga. Prvi meč će se odigrati u Unterhahingu 28. novembra, a revanš 5. decembra u Novom Sadu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This