Bilo je jasno da će put do grupne faze Lige šampiona biti i dug i težak. U pet prethodnih utakmica Vojvodina NS seme ostvarila je četiri pobede i jedan poraz, što je za svaku pohvalu. No, sada sledi onaj najvažniji korak.

Sutra (utorak, 13.novembar), srpski šampion igra odlučujući meč za plasman u grupnu fazu. U maloj sali Spensa, u 20 časova, moraće crveno-beli da odigraju  najbolje do sada, da ostave srce na terenu, da ginu za svaki poen i pokažu kvalitet, koji bez sumnje poseduju. Kako su u prvoj utakmici trećeg kola Novosađani u Remsu izgubili 0:3, na svom terenu sada će se najpre boriti za zlatni set, do kojeg će ih voditi pobeda od 3:0, ili 3:1. Ukoliko to uspeju, odluka u duelu sa francuskim Šomonom pašće u dodatnom, zlatnom setu, koji bi se u tom slučaju igrao odmah po završetku meča.

Zbog svega što su do sada pokazali, svi u taboru Vojvodine iskreno i jako veruju da mogu ostvariti cilj, a u isto vreme nadaju se da će tribine male sale biti dupke pune, te da će im publika pesmom, aplauzom i konstantnim navijanjem davati dodatnu snagu i energiju.

– Mislim da prvu utakmicu u Francuskoj nismo odigrali dovoljno hrabro da bismo savladali takvu ekipu. Šomon možda nema zvučna imena, ali zato ima iskusne prvotimce, koji igraju disciplinovano. Takođe, trener Prandi izvukao je maksimum iz tima i to je dalo rezultat. Opet, ponavljam, za mene je najveći utisak to da mi moramo biti čvršći, odlučniji i hrabriji. Jedino tako možemo napraviti dobru podlogu ka cilju. Dosta mečeva smo odigrali, znam da imamo kvalitet. Neće biti lako, ali možemo do grupne faze. Ključna bi tu mogla biti i publika, pa zato sve odbojkaške fanove i navijače Vojvodine ovom prilikom pozivam da dođu da navijaju i podrže nas. Tako će i nama biti lakše da ostvarimo cilj – poručio je sportski direktor Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba Duško Nikolić istakao je da je ekipa došla do samog kraja, upravo tamo gde je i želela i da sada sledi ono najvažnije.

– Nadam se da ćemo uspeti da ispunimo cilj. I da smo pobedili u Francuskoj, uzeli set ili dva, morali bismo i sutra da trijumfujemo. Imali smo sreće u žrebu da odlučujuću utakmicu igramo ovde. Zato i ja pozivam navijače da dođu i pomognu nam. Francuzi imaju dobru ekipu, malo greše, ne poklanjaju poene, morate da zaradite ukoliko želite pobedu. Imali smo tamo šansu u prvom i trećem setu, jedna lopta je odlučivala, ali za tako nešto morate biti hrabri i verovati u to da možete realizovati tu loptu. U revanšu očekujem od nas upravo tu veru, odlučnost, hrabrost i da prepoznamo kod sebe to što želimo – istakao je Nikolić.

I srednji bloker Stevan Simić uputio je poziv navijačima, te dodao:

–  Ostala još jedna utakmica do cilja  i veliki je plus to što se ona igra kod nas. Videli smo da možemo da igramo sa Šomonom, imamo kvalitet, a uz pune tribine, podršku i dosta samopouzdanja uveren sam da možemo napraviti željeni rezultat – zaključio je Simić.

Ulaz je besplatan, a još jednom će meč imati humanitarni karakter, jer će Vojvodina igrati za Ligu šampiona i za malog Konstantina Jankovića, o kojem smo već pisali.

Dođite, igrajte s nama, navijajte, budite vetar u leđa crveno-belim momcima.

Podelite na društvenim mrežama
Share This