Šomon VB 52 – Vojvodina NS seme 3:0 (25:22, 25:16, 25:23)

Rems: Sportski kompleks Rene Tis, sudije Halaš (Mađarska) i Marožek (Poljska).

Chaumont VB 52: Atanasov 5, Vest 4, Ban, Saeta, Ben Tara, Patak 17, Fernandez 6, Vinkelmuler 11, Repak 2, Averil 8, Rodrigez, Morilon.

Vojvodina NS seme: Simić 6, Vučićević, Fundora 14, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki 6, Kujundžić 7, Kostić, Mehić 9, Radević 4, Todorović 2, Rudić, Perić.

Odbojkaši Vojvodine NS seme nisu uspeli da naprave brejk u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Oni su u Remsu izgubili od Šomona 0:3, a možda najviše koštao ih je loš početak.

Bolje i konkretnije ušao je u ovu utakmicu Šomon i gotovo tokom celog prvog seta imao je prednost. Iz akcije u akciju igrala je Vojvodina bolje i u više navrata imala priliku da okrene, ali uvek je falio koji napad više, realizovana kontra, odbrana… I u finišu su se Novosađani primakli na poen zaostatka (20:21), ali su greškama pomogli domaćinu da, ipak, realizuje ovaj set u svoju korist.

Neiskorišćene prilike kao da su totalno matirale crveno-bele, što je Šomon znalački iskoristio u drugom periodu na startu imao čak 7:0. Menjao je dizače trener Nikolić, pa je na sredini ovog seta Todorović ušao umesto Kostića. To je donelo drugačiji ritam i malo svežine u redove crveno-belih, ali je bilo kratkog daha.

U treći set ušla je Vojvodina i sa novim korektorom, a na toj poziciji umesto Vieckog zaigrao je Kujundžić. Iako je domaćin imao početno vođstvo, Novosađani su polako gradili igru i stizali protivnika. Bio je to zaista neizvestan i uzbudljiv deo meča, u kojem su gosti imali svoje šanse, ali ih nisu iskoristili.

Miran Kujundžić: Mislim da smo ušli sa previše respekta u utakmicu. Oni jesu kvalitetna ekipa, dobro su odigrali, išlo ih je sve, ali smo mi propustili naše šanse. Tek u trećem smo se razbudili. Idemo dalje, u svakom slučaju, kakav god da je ovde rezultat bio, opet se u Novom Sadu mora pobediti. Naše je da uđemo u taj duel hladne glave, da uz podršku publike damo sve od sebe i dođemo do željenog cilja.

Duško Nikolić: Šansa smo propustili već na startu meča. Dugo smo se tražili, a oni su za to vreme dobro igrali. Kada smo imali nešto krajem drugog seta već je bilo prekasno. Ovakva ekipa greške ne prašta, a mi jesmo imali priliku i nismo iskoristili.  Preostaje da tri boda uzmemo u Novom Sadu i onda da šansu tražimo u zlatnom setu.

Revanš je u Novom Sadu 13.novembra u 20 časova, a pobeda od 3:0, ili 3:1 vodi Vojvodinu do zlatnog seta, koji bi u tom slučaju doneo konačnu odluku.

Podelite na društvenim mrežama
Share This