Odbojkaši Vojvodine NS seme stigli su pred vrata grupne faze Lige šampiona. Preostala je samo još jedna prepreka, ali ujedno i najteža. U trećem kolu kvalifikacija Novosađani će snage odmeriti sa francuskim Šomonom, a prvu utakmicu igraju u gostima, u sredu, 7.novembra u 20.30 časova, u Remsu.

Šef stručnog štaba Duško Nikolić, koji je radio jednu sezonu upravo u Šomonu, istakao je da Vojvodinu čeka je jedan zbiljan i stabilan protivnik.

– Šomon je prošlogodišnji učesnik Lige šampiona, tada je ostvario lepe pobede. Klub ima ozbiljan budžet, a ekipu čini legija stranaca, ukupno devet njih koji nisu Francuzi. Imaju svoje ambicije, ali imamo i mi. Ne bih o tome ko  je favorit, priznajem samo teren. Ko bude bolji on će proći dalje. Od ekipe, kao i uvek, tražim maksimalno zalaganje i ogromnu želju, to je ono što nam treba ukoliko želimo da iz ovog duela izađemo kao definitivni pobednici – poručio je Nikolić i dodao: – Kada igrate revanš kod kuće to svakako donosi prednost, ali morate biti na ozbiljno visokom nivou da biste to iskoristili. U Šomonu postoje dve hale, koje ne ispunjavaju uslove, pa je naš protivnik prinuđen da igra u Remsu. Ali, oni su navikli, jer su igrali već dosta evropskih mečeva tamo. Jedino što u Remsu nemaju tako vatrenu atmosferu kao kod kuće.

Iskusni srednji bloker Mirko Radević igrao je tri sezone u francuskoj ligi, pa dobro poznaje tamošnje prilike.

– Idemo tamo puni samopouzdanja, koje smo gradili u prethodnim utakmicama. Nismo imali sjajan početak, igrali smo toplo hladno, ali su usledile pobede i polako sve dolazi na svoje mesto. Sve se bolje snalazimo u sistemu, koji od nas traži trener Nikolić. Idemo tamo da probamo da napravimo jedan pozitivan rezultat. Šomon je pretprošle sezone bio prvak, a prošle vicešampion. Njihova liga je jača, pa imaju iskustva u takvim mečevima. Naša prednost je to što revanš igramo u Novom Sadu. Trudićemo se da uz maksimalno požrtvovanje ostvarimo što bolji rezultat za meč na našem terenu – poručio je Radević.

Novosađani u Francusku putuju sutra ujutru i biće smešteni u Remsu, gde se i igra utakmica.

Podelite na društvenim mrežama
Share This