Crvena zvezda – Vojvodina NS seme 1:3 (18:25, 13:25, 25:22, 26:28)

Beograd: SC „Voždovac“ na Banjici , sudije Popović i Simić, gledalaca 200.

Crvena zvezda: Meljanac 2, Jevtić, Petković 1, Đurđević, Tadić, Mašulović 8, Petrović, Nejić 15, Sinđelić 3, Dodić 11, N. Pavlović 2, Andonović 5, D. Pavlović 14.

Vojvodina NS seme: Simić 10, Vučićević, Fundora 17, Škundrić, Negić, Kovačević 11, Viecki 16, Kujundžić, Kostić 8, Mehić 11, Radević, Todorović, Rudić, Perić.

Nova tri boda uknjižilia je Vojvodina u derbiju petog kola Superlige, pošto je u Beogradu savladala velikog rivala, do sada neporaženu Crvenu zvezdu.

Počeli su odlično Novosađani, sigurnom igrom, dobrim servisom, napadom i odbranom brzo su stekli prednost. U nekoliko navrata domaćin se vraćao, ali se na servis Kovačevića, a posle bloka, Vojvodina odlepila. Još jednom je usledila mini serija gostiju, koji su nakon toga mirno priveli set kraju. Taktički pametno i sa malo grešaka nastavili su puleni trenera Nikolića i u drugom delu meča. Prvo osetnije vođstvo imali su kod rezultata 10:6, a opet su efikasnost omogućili dobri servisi, najpre Kostića, zatim i Mehića (12:7). Još jednom je Zvezdu poremetio servis Kovačevića, nakon čega je blok doneo vođstvo od 15:8. Do kraja ovog perioda srpski šampion delovao je zaista nadmoćno i više nego ubedljivo rešio drugi set (25:13).

Treći set doneo je mnogo više neizvesnosti, igralo se poen za poen, Vojvodina je malo popustila, što je Zvezda maksimalno koristila. Do prvog vođstva u meču stigao je domaćin kod rezultata 7:6, a nedugo zatim imao je i dva poena viška (10:8). Držali su Beograđani to vođstvo do polovine seta, kada je servisom Kostić doneo izjednačenje, ali je rival brzo blokom vratio prednost. Posle bloka Kovačevića usledilo je novo izjednačenje, koje je donelo neizvesnu završnicu. Nekoliko grešaka Novosađana domaćin je iskoristio i završio set u svoju korist. Sve što nisu uradili u trećem, nadoknadili su Mehić i saigrači u četvrtom setu. Na njegov servis, usledila su dva bloka (Kovačević i Viecki) za vođstvo od 5:1, a ubrzo je bilo i 8:1. Nastavili su gosti u istom ritmu, a as Kostića za 16:9 nagovestio je kraj, ali nije tako mislila i Crvena zvezda. Od 17:23, uspeo je domaćin ne samo da anulira nego i da stigne do set lopte. Servis Kovačevića doneo je Vojvodini prvu meč loptu, a drugu je as servisom realizovao Viecki.

– Krenuli smo agresivno od početka, igrali odlično, tako da rival nije imao šansu u prva dva seta. Nakon toga je došlo do pada, što je možda i razumljivo, jer imam zaista naporan raspored. Ali, vidi se da igramo sve bolje i siguran sam da ćemo još napredovati. Mnogo je važno što smo pobedili u derbiju, uzeli tri boda, kako zbog Superlige, tako i zbog samopouzdanja pred odlazak u Bugarsku – istakao je srednji bloker Stevan Simić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This