Vojvodina NS seme – HAOK Mladost 3:1 (25:23, 21:25, 25:21, 28:26)

Novi Sad: Mala dvorana SPC “Vojvodina”, gledalaca 1900, sudije Milonakis (Grčka), Ivanov (Bugarska).

Vojvodina NS seme: Simić 5, Vučićević 5, Fundora 19, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki 18, Kujundžić 11, Kostić 5, Mehić 6, Radević 2, Todorović, Rudić, Perić.

HAOK Mladost: Sabljak, Radoš, Nikačević 20, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček 16, Šarčević, Misura, Jurić, Prlić 2, Marelić 11, Krnić 2, Dukić 3, Mihalj 11.

Praznik u maloj sali Spensa i velika pobeda Vojvodine za plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona! Srpski šampion u prepunoj dvorani, nošen sjajnoj podrškom sa tribina, savladao je Mladost 3:1 u drugom meču i overio nastavak borbe za najelitnije klupsko takmičenje.

Počeli su dobro Novosađani ovaj duel, poveli 6:3, ali su nakon toga stali. Prepuna mala sala Spensa, kao da je stegla crveno-bele. Umesto da ih je nosila atmosfera, domaćini su, želeći da se pokažu u najboljem svetlu, išli iz greške u grešku. Ipak, na kraju su Fundora i Mehić pokrenuli ekipu, a tačku je na ovaj set stavio Vučićević. Ni u nastavku nisu uspeli da se sasvim  opuste prvotimci Vojvodine, samo na momente su pokazivali pravo lice. Ulazak Kujundžića, Vieckog i Radevića doneo je osveženje, ali je  pad koncentracije u finišu uzrokovao gubitak ovog dela meča.

Bolje je bilo u trećem setu, no opet uz mnogo oscilacija i servis grešaka. Na kraju su Novosađani uz raspoloženog Vieckog poveli 2:1 u setovima. Ista slika viđena u četvrtom setu: stegnutu igru Vojvodine gosti su maksimalno koristili, igrali su rasterećeno, motivisano… Ali, borio se srpski šampion, posle nekoliko dobrih poteza ustala je publika, servis Lazara i blok Kostića doneli su prvu meč loptu. Vojvodina nošena velikom energijom sa terena završila konačno rezultatom 28:26. Servirao je Kostić, a kontru realizovao Kujundžić, potpuno zasluženo, uz Vieckog džoker ovog duela bez sumnje.

Rade Malević, trener Mladosti: Utakmica je bila vrlo ravnopravna, drago mi jeda smo i ovde pokazali kvalitet. Naša ambicija nije realno bila da igramo Ligu šampiona, a Vojvodini čestitam iskreno i želim joj da uspe, jer je važno da jedan klub iz našeg regiona igra to najjače klupsko takmičenje. Oba tima su mlada i važno je za napredak odbojke da igraju što više ovakvih mečeva.

Duško Nikolić, trener Vojvodine: Mladost je ovde igrala bolje nego u Zagrebu I čestitam joj. bila volja. Mi nismo igrali kako treba, nismo vodili računa o odbrani, a ne želim da zasnivamo igru samo na napadu. Presudilo je u četvrtom setu upravo to što smo konačno imali odbranu i posle toga realizovali kontre. Sve može i mora mnogo bolje. Najvažnija u svemu ovome je pobeda.

Mirko Radević, igrač Vojvodine: Čestitam ekipi na pobedi i borbi. Bio je ovo težak meč sa psihološke strane. Znali smo da oni nemaju šta da izgube, nisu imali pritisak, dok mi jesmo. Opet, važno je zbog karaktera ekipe da smo na ovakav način pobedili. Tako gradimo samopouzdanje i rastemo kao ekipa. Raduje me da sam se vratio posle povrede. Želim da nastavimo spremni i zdravi. Publika je uvek igrač više, zbog nje sve radimo. Hvala navijačima na ovakvom odazivu, stvarno je bilo fantastično. Nadam se da će nastaviti da nas prate na isti način.

Miran Kujundžić, igrač Vojvodine: Malo smo nervozno počeli, bilo je mnogo servis grešaka. Oni su igrali sve bolje i tako smo ulazili u egal završnice. Ipak, dobro smo se pripremili, pokazali smo borbenost, a publici veliko hvala.

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This