Prvotimci Vojvodine NS seme na pravi način su počeli borbu za Ligu šampiona. U prvom kolu kvalifikacija, srpski šampion je u gostima savladao Mladost 3:2. Iz Zagreba su Novosađani poneli ne samo trijumf, nego i snažne, lepe utiske o gostoprimstvu, organizaciji, odličnoj sportskoj i fer-plej atmosferi. Na kraju meča su zasluženo ispraćeni aplauzom.

Upravo zbog toga svi u Vojvodini su motivisani da uzvrate na isti način, oko terena, na tribinama, da pokažu da je Novi Sad s razlogom grad odbojke, ali i da na terenu odigraju još bolje i overe plasman u drugi krug kvalifikacija. Druga utakmica igra se u sredu, 17.oktobra, u maloj sali Spensa, u 20.30 časova.

Tim povodom u klupskim prostorijama održana je konferencija za medije, na kojoj su govorili sportski direktor Slobodan Boškan, šef stručnog štaba Duško Nikolić i igrač Lazaro Rajdel Fundora Travieso.

– Odigrali smo tamo odličnu utakmicu, posebno prvi deo i taj-brek. Imali smo priliku da rešimo meč 3:0, ali smo imali mali pad. No, važno je da smo pokazali čvrstinu, u petom setu smo odigrali dobro i pobedili. Već sa više strana sam čuo kako smo završili posao, sa čim se ne mogu složiti. U sredu će biti teško i zato moramo odigrati još bolje i kvalitetetnije kako bismo ostvarili cilj. Posle duela sa Radničkim video sam novi kvalitet, napredak u igri u bloku i odbrani, te meč protiv Mladosti dočekujem sa optimizmom. Ovom prilikom pozivam navijače da nas podrže, ispune tribine male sale i budu deo jedne prave sportske – poručio je Boškan.

Trener Nikolić složio se sa Boškanom da ništa nije gotovo i da odluka pada u revanšu.

– I pre utakmice u Zagrebu, a posebno posle, govorio sam da će sve biti rešeno u drugom meču, bez obzira na rezultat. To nije fraza, nego činjenica, a mnogo se puta potvrdilo. U igri je šest bodova, mi smo uzeli dva, Mladost jedan, nama trebaju još dva, ali o tome ne treba da razmišljamo uopšte. Ako igrate kalkulantski može da vam se osveti, mora se ići na čistu pobedu i to ću zahtevati od igrača – izjavio je novosadski strateg.

Lazaro Fundora bio je junak meča u Zagrebu, a sada je motivisan da pred domaćim navijačima zajedno sa saigračima pokaže još bolju partiju.

– Uvek je teško kada igrate u gostima, nekada vam dosta stvari nije poznato. Važno je da smo se snašli i pobedili.  Sada igramo kod kuće, imamo podršku navijača i siguran sam da ćemo biti još jači. Verujem u tim, u trenera, u sve. Biće to potpuno drugačiji meč, moramo se dobro pripremiti, igrati još snažnije i, naravno pobediti.

Ulaz na utakmicu je besplatan, ali će ova sportska priredba imati humanitarni karakter. Posetioci će imati priliku da umesto za ulaznicu daju prilog za Konstantina Jankovića. Kutije će biti postavljene na ulazu na tribine, ali i u parteru.

Konstantin ima cerebralnu paralizu, a robotska neurorehabilitacija je efikasna za rehabilitaciju funkcionalnih veština, omogućava veću samostalnost i bolji kvalitet života, pa je želja kluba da mu pomogne da što pre ode na rehabilitaciju. Konstantin Janković je učenik OŠ “Đorđe Natošević”. U sredu će sa mamom Sanjom biti gost Vojvodine na utakmici protiv Mladosti.

Podelite na društvenim mrežama
Share This