Ekipa Vojvodine stigla je juče u Zagreb, gde će danas odigrati meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv domaće Mladosti. Novosađani su po dolasku odmorili, a zatim u večernjim satima odradili trening u Domu odbojke „Bojan Stranić“.

Pred ovu važnu utakmicu svi u taboru Novosađana su raspoloženi i namereni da pruže maksimum i izbore što bolji rezultat za revanš.

– Posle dva poraza naravno da nije baš najbolji period za nas, ali o tome sada ne treba razmišljati. Svesni smo da posedujemo veliki kvalitet i ovo je prilika da to i pokažemo. Potrebno je vreme da se uigramo, ali je sada najvažnije da mi glavom budemo sto odsto u ovom duelu. Želja i motiv su veliki, utakmice Lige šampiona se uvek igraju sa mnogo srca. Nadam se da ćemo ući u meč maksimalno motivisani i dati sve od sebe – istakao je primač Miran Kujundžić.

O tome koliko je tim spreman za ovaj izazov, posle treninga govorio je i šef stručnog štaba Duško Nikolić.

– Sami smo sebe doveli u određenu situaciju. Veći deo ekipe je dva meseca na okupu, forma ne može da se izgubi tek tako. Mislim da je ovo više neki psihološki problem, koji moramo brzo rešavati, jer se utakmice nižu jedna za drugom. Mladost na svom terenu ima očekivanja i ambicije, sigurno priželjkuje pobedu, ali na nama je da odigramo što jače.

Mora se istaći da se i domaćin maksimalno sprema za meč, na svim poljima. Zagrepčani očekuju ispunjene tribine i podršku navijača, a uzdaju se i u svoj kvalitet. Naša ekipa lepo je dočekana od strane sportskih prijatelja, a među starijima su evocirane uspomene na neke davne susrete.

Meč Mladost – Vojvodina počinje u 20.30 časova, a najavljen je i direktan televizijski prenost na Sport klubu 2. Revanš ovog duela biće odigran u Novom Sadu, 17 oktobra. Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod.

Podelite na društvenim mrežama
Share This