Vremena za pravi odmor, posle poraza u Superligi, nema, jer novi izazov, i to kakav, čeka prvotimce Vojvodine NS seme. U ponedeljak ujutru Novosađani putuju u Zagreb, gde će u utorak u 20.30 časova, u Domu odbojke Bojan Stranić, odigrati jedan od važnijih mečeva u ovom delu sezone.

Ekipa hrvatske Mladosti biće prva prepreka srpskom šampionu na putu do grupne faze Lige šampiona, a treba napomenuti da će se revanš igrati u Novom Sadu. Bez sumnje pred pulenima trenera Duška Nikolića težak je zadatak, ali to će ujedno biti i motiv više da se pokažu u boljem svetlu nego u prethodnom meču.

 

– U bilo kojoj fazi Lige šampiona nema lakog rivala. Zato to jeste najjače klupsko takmičenje. Letos, kada je žreb obavljen, prvi utisak je bio da smo dobili protivnika po meri. No, od tada se mnogo toga promenilo i svakako to nije ona Mladost koju smo dobili žrebom. Tu je sada hrvatski reprezentativac Ivan Mihalj, koji je stigao iz belgijskog Lenika, iskusan i dobar, a spominje se i Andrić, iz Peruđe. Naravno, ne želim alibi i opravdanje, to nikada nisam radio. Od ekipe ću tražiti agresivan nastup i borbenost, sve što ovo takmičenje iziskuje.

Činjenica da je timu, posle kompletiranja, treba vremena da se uigra, možda je minus to što igramo tako brzo, ali okolnosti ne možemo menjati. Imamo izazov pred sobom i treba ga rešiti – poručuje šef stručnog štaba Duško Nikolić.

 

 

Tehničar Ivan Kostić veruje da se ekipa oporavala od utakmice sa Partizanom, stavila to u arhivu i okrenula se novom zadatku.

– Za sve nas, za klub, ovo je zaista važan meč. Naravno, svaka utakmica je bitna, ali kvalifikacije za Ligu šampiona nekako iskaču u prvi plan. Moram da kažem da sam padove očekivao, jer smo se trener i ja tek priključili i potrebno je vreme da naučimo jedni na druge, da se ukomponujemo. Sve će to doći na svoje i siguran sam da će biti bolje već u Zagrebu. Važno je da se mi kao tim razumemo. Ne treba mnogo razmišljati o Mladosti, za nas je bitno da vodimo računa o našoj igri i da damo maksimum. Stručni štab sigurno je pripremio analizu protivnika, ali, opet, ponavljam, najvažnije kako se mi postavimo i odigramo – zaključuje Kostić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This