U šest dana prvotimci Vojvodine dva puta su savladali iskusnu ekipu PAOK-a. Posle pobede u Novom Sadu, aktuelni šampion Srbije slavio je ovoga puta i u Grčkoj 3:1 (18:25, 25:21, 25:22, 25:22). Crveno-beli startovali su tako uspešno na Internacionalnom turniru u Solunu, gde ih na terenu, osim domaćina, očekuju još i Halbanka i CSM iz Bukurešta.

Novosađanima je tačno jedan set trebao da se priviknu na teren i razigraju se, pa su posle početnih 0:1, ušli u ritam, smanjili greške, poboljšali napad i servis i okrenuli meč u svoju korist. Doneo je nešto novo u igru Vojvodine i ulazak Vieckog, ali su zapaženu rolu imali i Travieso i Kovačević. Pratili su ih Mehić i Simić, posebnu notu davao je mirnim prijemom Škundrić, dok je Todorović lako razigravao saigrače.

Sve to, donelo je sigurnu ponedu. U prvom meču Halbanka savladala je CSM 3:2, a turski predstavnik ujedno će biti i naredni protivnik Vojvodine.

– Dobro smo počeli turnir, meč je bio težak, s tim da smo bili pripremljeniji, jer smo Grke upoznali u Novom Sadu. Halkbanka je još jedan izazov za nas i da ćemo sve od sebe da i taj duel realizujemo u našu korist – izjavio je srednji bloker Stefan Kovačević.

Podelite na društvenim mrežama
Share This