Meč Vojvodine i PAOK-a drugog dana Memorijala velikana ne samo da je opravdao epitet prave sportske poslastice, nego je bio i više od toga. Dva velika rivala priredila su u pet setova utakmicu za pamćenje, a sve to ukrasila je sjajna atmosfera na punim tribinama male sale Spensa. Posle mnogo uzbuđenja, neizvesnosti, preokreta i dobre odbojke, slavio je domaćin 3:2 (15:25, 25:18, 24:26, 25:20, 15:9), na radost navijača i tako se nametnuo kao najozbiljniji kandidat za osvajanje ovog međunarodnog turnira posvećenog legendama Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću.

Istina, počeli su Novosađani slabije ovaj meč, nekako stegnuto, možda i zbog 1200 navijača, koliko se njih sjatilo u maloj sali. Uz sve to, oko terena, bilo je mnogo poznatih lica, bivših igrača, olimpijaca, gradskih i pokrajinskih zvaničnika, a ekipu su zdušno bodrili i članovi Upravnog odbora kluba, sponzori, prijatelji. Trebalo je vremena crveno-belima da se otkrave, opuste ruku i zaigraju onako kako umeju. Sa druge strane PAOK je prikazao i mnogo bolju partiju od one prvog dana, kada je malo i potcenio tim Kamnika.

Posle početnih 1:0 za grčkog predstavnika u redovima Vojvodine je došlo sve na svoje mesto, dodali su Novosađani gas predvođeni sjajnim Ukrajincem Dmitrom Vieckim.Treba istaći da je trener Siniša Gavrančić mešao karte, pokazavši tako da Vojvodina ima 14 dobrih igrača i da će u predstojećoj sezoni biti teško odlučiti se ko će se naći u startnoj postavi.

Uspeli su domaćini da izjednače rezultat u setovima, a onda u trećem imali dve set lopte. No, PAOK je okrenuo, završio rezultatom 26:24 i poveo 2:1. Ipak, nije se predavao srpski šampion, pokazao je svu raskoš u četvrtom setu i  izborio se za taj-brek. A onda je na krilima publike stigao do trijumfa.

– Ekipe koje učestvuju na turniru su zaista odlične, tako da je ovo prava provera za nas. Pobeda je važna kao podstrek, a mi koristimo priliku da isprobamo sve igrače – istakao je posle utakmice trener Siniša Gavrančić.

Mirko Radević zahvalio se publici na podršci i dodao:

– To što smo bili stegnuti na početku malo je i do kvalitetnog rivala, ali i do ovog prelepog ambijenta. Kasnije smo se opustili i zasluženo pobedili. Najvažnije je da stičemo samopouzdanje kroz ovako jake utakmice i pripremamo se za sezonu.

Vojvodina će se za prvo mesto boriti sa ekipom Kamnika, koja je u drugom meču savladala tim ACH Volley-a rezultatom 3:1 (14:25, 25:21, 25:22, 25:22).

Podelite na društvenim mrežama
Share This