Odbojkaški klub Vojvodina igraće za njegove velikane! Sa sportskim prijateljima aktuelni šampion Srbije u tri dana odaće počast legendama Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću. Osmi po redu međunarodni turnir za seniore biće održan od 14. do 16. septembra u maloj sali SPC „Vojvodina“.

Nažalost, prošle godine se čuvenom Žarku Petroviću u carstvu legendi pridružio i veliki Radovan Dabić. Zato će turnir, za razliku od prethodnih sedam godina, sada nositi naziv MEMORIJAL VELIKANA.

U tri dana snage će odmeriti grčki PAOK, slovenački predstavnici ACH Volley i Kamnik i domaća Vojvodina. Igraće se po sistemu svako sa svakim, te će konačna tabela dati i pobednika turnira. Organizator turnira Odbojkaški klub Vojvodina, osim najuspešnijeg igrača, biraće i najboljeg srednjeg blokera (u čast Žarka Petrovića), kao i najboljeg primača (u čast Radovana Dabića).

– Trudili smo se da turnir bude što kvalitetniji i verujemo da smo u tome i uspeli. PAOK je prošle godine bio učesnik grupne faze Lige šampiona, nosilac je vicešampionske titule prvenstva Grčke, a ove sezone igraće, kao i mi, kvalifikacije za najjače evropsko klupsko takmičenje. ACH Volley je došao do trećeg kruga kvalifikacija Lige šampiona minule sezone, baš kao i mi, kasnije je u CEV kupu stao kod četvrtfinala. Aktuelni je prvak Slovenije, a u finalu je bio bolji upravo od Kamnika, četvrtog učesnika našeg turnira. Treba istaći da je Kamnik igrao i regionalnu MEVZA ligu, gde je bio drugi. Mislim da će ovo biti prava prilika za nas da igrajući sa jakim ekipama vidimo gde smo, koliko smo napredovali, šta još treba menjati i popraviti. Biće, u svakom slučaju, ovo dobra provera, lep turnir, a nadamo se da će publika doći u što većem broju da nas podrži – izjavio je sportski direktor Slobodan Boškan.

Trener Siniša Gavrančić istakao je da ekipa prošla dobar deo priprema, da su svi igrači predano i vredno radili, te da će turnir biti pravi test.

– Ovo je šansa da protiv kvalitetnih stranih timova proverimo našu formu, da se uigravamo i pripremamo na pravi način za početak sezone, koji je blizu. Svi protivnici su odlični, što je za nas motiv više da se pokažemo pred domaćom publikom. Zato pozivamo navijače da dođu i vide na delu našu ekipu.

Za povratnika u redove Vojvodine Gorana Škundrića turnir će imati poseban značaj.

– Radovan Dabić bio moj prvi trener u profesionalnoj karijeri. S njim sam osvojio prve trofeje, koje nikada neću zaboraviti. Većinu toga što sam naučio u odbojci mogu da zahvalim upravo njemu. Zato će i osećanje tokom tri dana turnira biti posebno – poručio je Škundrić.

Nema sumnje, za sve poklonike odbojke MEMORIJAL VELIKANA biće važan, svečan, jer se igra u čast legendi. Zato bi bilo lepo da se Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću poklone ne samo ekipe, nego i ispunjene tribine.

Program turnira

Petak 14.septembar

PAOK – Kamnik 17.00

Svečano otvaranje

Vojvodina – ACH Volley 19.30

 

Subota 15. septembar

Vojvodina – PAOK 17.30

ACH Volley – Kamnik 19.30

 

Nedelja  16.septembar

PAOK – ACH Volley 11.00

Vojvodina – Kamnik 13.30

Proglašenje pobednika i svečano zatvaranje

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This