Odbojkaški klub Vojvodina se kroz razne programe, promocije i akcije trudi da pokaže društvenu odgovornost, da populariše sport, zdrav život, ali i obrazovanje, da uz pomoć prosvetnih radnika utiče na školarce da uče još jače, budu bolji đaci, pošteniji i veći drugari, ali i da kod svih njih razvije svest o tome da se uspeh i budućnost kriju u knjigama i na sportskim terenima, a ne na ulici.

Upravo zbog toga naš kolektiv je odlučio da pokrene projekat „Krećemo zajedno u školu“, koji ima za cilj da osnovcima olakša put ka napretku i pomogne im u vidu školskog pribora (komplet svesaka, olovke, pernica) i opreme za fizičko (šorc, majica, ranac za patike). U okviru projekta donacije smo spremili za troje đaka u svakoj školi, a učenike su birale škole po određenim parametrima, koje smo mi postavili: dobro vladanje, izraženi talenat za neki od predmeta ( bilo da je to sport, ili nešto drugo) i kao poslednje, ali jednako važno, da porodice te dece teže uspevaju da izdvoje sredstva za nabavku školskog pribora.

Mesecima smo pažljivo i s mnogo ljubavi pripremali ovu lepu akciju, a kako je školska godina počela i mi smo krenuli u realizaciju. Tako su naš trener Siniša Gavrančić i igrači Stefan Kovačević, Andrej Rudić i Vuk Todorović sa članovima menadžmenta Jelenom Lukić i Tatjanom Marovski, posetili Osnovnu školu „Kosta Trifković“ i uručili prva tri humanitarna paketa. Naravno, kako bismo obradovali i ostale učenike, organizovali smo u sali za fizički jedan šampionski čas, vežbali odbojku, igrali se, takmičilii svima podelili poklončiće. Verujemo da ni škole nisu imale lak zadatak, ali će se OK Vojvodina i ubuduće truditi da sprovodi slične lepe projekte.

Cilj je ispunjen – i njima i nama srca su puna.

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This