Šampion Srbije kreće u novu misiju. Prvi tim Odbojkaškog kluba Vojvodina počinje pripreme za novu sezonu. Kao i svake godine, tradicionalno uoči novih izazova, prozivka i sastanak obavljeni su u prostorijama novosadskog kolektiva. Najpre se igračima u ime Upravnog odbora obratio predsednik Dragoljub Zbiljić (uz prisustvo ostalih članova), a onda su govorili i generalni direktor Nikola Salatić, sportski direktor Slobodan Boškan i šef stručnog štaba Duško Nikolić.

– Pre svega želim vam mnogo sreće, uspeha i što manje povreda. Očekujemo od vas da radite, napredujete i pokažete kvalitet. Ambicije Vojvodine su uvek iste, a struci prepuštam da govori o tome – poručio je Salatić, a Boškan nastavio: – Ima starih i novih lica, a verujem da ćemo imati dovoljno vremena da se svi upoznamo i uklopimo, na terenu i van njega. Naš cilj su domaći trofeji i iskorak u Evropi. Neće biti lako, ali se nadamo da ćemo biti spremni za izazove. Činjenica da dugo nećemo moći da računamo na trenera Nikolića, te igrače Kostića, Škundrića i Simića, koji će biti u reprezentaciji. Videćemo kada će nam se ko priključiti, no nama je zadovoljstvo što imamo reprezentativce. Žao mi je što još neki nisu na širem spisku, ali imaju priliku da rade, pokažu kvalitet i izbore mesto naredne godine.

Novi šef stručnog štaba Duško Nikolić izrazio je zadovoljstvo time što su perspektivni igrači produžili ugovore i što je ekipa pojačana iskusnim prvotimcima.

– Siguran sam da će to biti dobar spoj mladosti i iskustva. Očekujem dobar rad, lep odnos, zajedništvo i ambiciju. Svi dobro znaju gde su i kakve su ambicije, pa shodno tome treba i da radimo. Istina je da neću biti tu dugo, kao ni kondicioni Aleksandar Petrović, ali program je napravljen i imam puno poverenje u saradnike koji će ostati ovde i sprovoditi plan priprema.

Vojvodina će prve dve sedmice trenirati u Novom Sadu, nakon čega će drugi deo priprema odraditi u Vrnjačkoj Banji. Prvog septembra sledi povratak u Novi Sad, a u sklopu programa za sada su dva turnira i nekoliko prijateljskih mečeva.

Podelite na društvenim mrežama
Share This