Odbojkaški klub Vojvodina učinio je, slobodno se može reći, nešto što je danas u srpskom sportu skoro nezamislivo. Mladi talentovani igrači već po isteku prvog ugovora, a ponekad i ranije, idu trbuhom za kruhom, pokušavajući u inostranstvu da se izbore za svojih pet minuta, ali i da naplate kvalitet. Napornim radom, zalaganjem menadžmenta, uz podršku velikih kompanija, koje je pulu sponzora priključio novi predsednik Dragoljub Zbiljić, novosadski kolektiv uspeo je sada da obnovi ugovore sa kompletnom šampionskom generacijom mladih igrača, koji su stvarani u Vošinoj školi.

Upravo to bio je povod za svojevrsnu svečanost, održanoj u konferencijskoj sali kluba, na kojoj su predsednik Dragoljub Zbiljić i generalni direktor Nikola Salatić govorili o važnom projektu, predstavili plan i ambicije za novu sezonu. Prisutnima su se takođe obratili i igrači koji su produžli ugovore, David Mehić, Miran Kujundžić, Božidar Vučićević (na tri godine), te Vuk Todorović i Pavle Perić (na četiri godine).

– Iskoristiću najpre priliku da srpskoj reprezentaciji poželim uspeh na finalnom turniru Lige nacija i da to bude uvertira za Svetsko prvenstvo. Kada je Vojvodina u pitanju, ovo je važan dan ne samo za nas, nego i za srpsku odbojku. Mi radimo svoj posao, ostvarujemo ono što smo obećali. Tačno pre godina dana sam došao u klub, pa je na neki način ovo i simbolika. Smatram da je ovo što smo uradili najveći uspeh, jer smo uspeli da sačuvamo celu jednu generaciju mladih igrača. I to najmanje na tri godine, a dvojica i na četiri. Davida Mehića definitivno smatram vođom te ekipe, tu je i Miran Kujundžić koji se takođe dokazao, te Božidar Vučićević, Pavle Perić jedan od najpotencijalnijih i Vuk Todorović, koji je pokazao klasu u prethodne dve sezone. Time smo kompletirali tim i hrabro idemo ka imperativu, a to je veći rezultat u Ligi šampiona u sezoni 2020/21. Prelazni rok je u toku, razmišljamo još o jednoj poziciji i razgovaramo o tome. Želim takođe da uputim javni poziv selektoru Nikoli Grbiću da uoči Svetskog prvenstva obrati pažnju i na spisak igrača Vojvodine. Neprijatno sam iznenađen što na finalnom turniru Lige nacija nije bar David Mehić – istakao je Zbiljić.

Zadovoljstvo nije krio ni generalni direktor Nikola Salatić.

– Na ovo čekamo 11-12 godina i zato je veliki uspeh to što smo konačno zadržali celu generaciju više od tog  jednog ciklusa. Želim da zahvalim Gradu, gradonačelniku, Institutu za ratarstvo i povrtarstvo koji je učestvovao u stabilizaciji kluba, i na kraju naravno hvala predsedniku Zbiljiću i novom pulu sponzora, koji su omogućili sve ovo o čemu danas govorimo. Moram da kažem da smo ušli u ovaj projekat da jačamo Vojvodinu, ali i da mislimo o reprezentaciji i srpskoj odbojci. Siguran sam da će momci opravdati poverenje. Da dodam da je nešto ranije ugovor produžio i Stevan Simić, čime je zaokružena ova naša lepa priča.

Mladi korektor Božidar Vučićević poručio je da mu je drago što je ostao, dobio još jednu šansu i što će sa svojim drugarima u narednoj sezoni jurišati ka novim uspesima i izazovima.

– Srećan sam što smo baš mi ostali na okupu, jer smo zajedno prošli mlađe kategorije, u njima osvajali titule, a onda i u prvom timu bili šampioni poslednje dve sezone. Nadam se da ćemo sačuvati dobru atmosferu, da ćemo narednih godina biti nosioci i nastaviti da ostvarujemo željene rezultate – rekao je Miran Kujundžić.

David Mehić se zahvalio klubu na tome što je mladoj i perspektivnoj generaciji ukazao poverenje novim ugovorima.

– Nadam se da ćemo opravdati sve uloženo u nas. Novi Sad je grad odbojke sa dugom tradicijom, voleo bih da upravo mi ispišemo istoriju i neke nove vredne rezultate, o kojima će se pričati za deset godina. Takođe bih voleo da privučemo još više publike na tribine i da neki novi klinci, gledajući nas, požele da treniraju odbojku.

Mlađani Pavle Perić i Vuk Todorović, koji su produžili ugovor na četiri godine, zahvalili su se Upravi što je omogućila takve ugovore.

– Mnogo nam znači to što veruju u našu generaciju i što su nam omogućili uslove za napredak, a iskreno se nadam da će naredne godine biti još lepše i uspešnije – rekao je Perić, a Todorović dodao: – Srećan sam što sam ostao sa ovim momcima, jer sam s njima proveo dugo godina i ostvario dosta uspeha. Sada nam je cilj Liga šampiona i verujem da ćemo biti deo najjačeg klupskog takmičenja.

Generalni direktor Nikola Salatić predočio je da posle kratkog odmora svi kreću u nove izazove.

– Pripreme počinju 1. avgusta, najpre će ekipa raditi u Novom Sadu, a onda će se najverovatnije preseliti u Vrnjačku Banju – rekao je on i prokomentarisao kratko žreb za kvalifikacije za Ligu šampiona: – Mislim da smo u prva dva kola favoriti, a u trećem nas čekaju već jači protivnici. Iskreno se nadam Ligi šampiona.

Evropske ciljeve kratko i jasno nagovestio je predsednik Dragoljub Zbiljić.

– Poštujemo sve rivale, zadovoljni smo žrebom i zaista očekujem Vojvodinu u Ligi šampiona, pun Spens  i podršku navijača. Sve sem toga smatram neuspehom

Podelite na društvenim mrežama
Share This