Vojvodina NS seme, prvak Srbije u konkurenciji odbojkaša, igraće u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona 2019. protiv zagrebačke Mladosti odlučeno je žrebom u sedištu CEV u Luksemburgu. Prvi meč igra se 9/10. oktobra u Zagrebu, a revanš 16/17. oktobra u Novom Sadu.

Ukoliko eliminišu Hrvate, Novosađani će u 2. kolu igrati protiv pobednika duela Mladost Brčko (BIH) – Burgas (BUL), a za plasman u grupnu fazu Lige šampiona biće im neophodan trijumf i u 3. kolu kvalifikacija. U 3. kolu, Vojvodina NS seme bi igrala protiv pobednika duela 2. kola u kome će se sastati Teruel (ESP) – Alst (BEL) i Bergen (NOR) – Šomon (FRA).

– Ne mogu biti nezadovoljan, s obzirom na to da je u kvalifikacijama puno kvalitetnih protivnika. Poštujem zagrebačku Mladost, očigledno je da poslednjih sezona napreduju i imaju određene ambicije, ali mislim da su rival  po meri. Što se tiče kompletnog kostura našeg dela žreba jasno je da put do grupne faze nije jednostavan, ali sve je otvoreno i nije neostvarivo. Tu su Bugari, Brčaci, Francuzi, Belgijanci, Španci, Norvežani. Mi smo istakli naše ambicije, ali ne želim da razmišljam toliko unapred, uvek sam u poslu išao korak po korak. Tako ćemo raditi i sada, od protivnika do protivnika – izjavio je šef stručnog štaba Vojvodine Duško Nikolić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This