Odbojkaški klub Vojvodina nastavlja da sa realizacijom projekta, koji treba da pomogne razvoj i stabilnost kluba u narednim godinama. Sportski direktor Vojvodine NS seme Slobodan Boškan, predsednik UO Dragoljub Zbiljić i generalni direktor Nikola Salatić povukli hrabre poteze i šampionski mozaik lagano dobija finalne obrise. Veći deo posla Novosađani su već odradili, te je samim tim sklopljen gotovo ceo tim koji će na raspolaganju imati trener Duško Nikolić.

Već je poznato da su nove laste dizač Ivan Kostić, libero Goran Škundrić, srednji bloker Mirko Radević, primač/korektor Ukrajinac Dmitro Vijecki, kao i libero iz juniorske reprezentacije Srbije Stefan Negić (potpisao na četiri godine). No, izuzetno važan deo projekta je i to da se zadrži kostur ekipe, kao i da se stvore uslovi da mladi talentovani igrači, koji su učestvovali u osvajanju dve prethodne titule ostanu duže u klubu.  Upravo na tome ovih dana radi Vojvodina, a veći deo toga je već realizovan.

– Mlađi igrači, koji su prošli našu školu i već ostavili trag osvajanjem dve titule, produžili su ugovore. David Mehić i Miran Kujundžić produžili su vernost na još tri, a Vuk Todorović na četiri godine. To je veoma važno za nas kako bismo dobili stabilnost, ali i za njih kao igrače da budu uz klub koji se razvija, napreduje i igra u Srbiji i Evropi. Nastavljamo s projektom za razvoj kluba koji je predstavljen za nekoliko narednih godina. Ti igrači s kojima smo produžili ugovore treba da budu prepoznati u skorije vreme i od nacionalnog tima i da se nađu na užem spisku – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan.

Definitivno, menadžment kluba može mnogo mirnije da ide na zasluženu kratku letnju pauzu, jer je gro tima već poznat.

– Kada imate finansijsku stabilnost, onda možete da planirate ranije i da se posvetite prelaznom roku. To je velika sigurnost i zato smo tu gde jesmo. Činjenica je da je 95 odsto ekipe kompletirano. Mislim da nije sve završeno, a sigurno ćemo nastaviti potragu za još jednim korektorom koji bi mogao da donese sigurnost u utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona, ali nadamo se i u grupnoj fazi najjačeg takmičenja. Videćemoi ko nam je protivnik u prvom kolu kvalifikacija, pa svakako imamo vremena da reagujemo i da zaključimo sastav za sledeću sezonu – rekao je Boškan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This