Odbojkaški klub Vojvodina NS seme nastavio je da radi na pojačanjima za novu sezonu, pa je tako je u redove šampiona stigao i iskusni srednji bloker Mirko Radević.

– Zadovoljan sam time što smo potpisali ugovor s Radevićem. Verujem da će doprineti kvalitetu na poziciji blokera, ali da će isto tako internacionalnim iskustvom pomoći u svim takmičenjima, posebno u Evropi. Očekujem da igra onako kako je igrao napolju, da pomogne kvalitetom, ali i odnosom prema treningu, radu, utakmicama – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan.

Zadovoljstvo nije krio ni Mirko Radević.

– Došao sam u najveći klub na ovim prostorima. Vojvodina je moj tinejdžerski san, možda mnogi ne znaju da sam imao kontakte pre desetak godina. Prepoznao sam projekat koji Vojvodina ima za budućnost. Želim da iskustvom doprinesem rezultatu i pomognem mladim igračima. Nadam se da ćemo kao tim zadovoljiti i navijače i sopstvene ambicije. Cilj su domaći trofeji i što bolji nastup na evropskoj sceni. Liga šampiona je specifična, dosta toga zavisi od žreba, ali idemo korak po korak, sa visokim ambicijama. Najbolje znam Kostića i Škundrića. No, svi momci su odlični, dobri igrači. Verujem da spoj mladih i iskusnijih, uz dobrog trenera kakav je Nikolić, možemo puno toga da uradimo – poručio je Radević.

Ovaj Kraljevčanin karijeru je počeo u Ribnici, odakle je 2010. otišao u Iran. Odmah sledeće godine vratio se u Srbiju, te zaigrao za Radnički, a nakon toga i za Ribnicu.  Oprobao se i u Francuskoj dve godine, najpre u Nensiju, pa u Nici. Prošle sezone igrao je u Rumuniji za Univerzitateu iz Krajove. Bio je deo nacionalnog tima 2008. godine. Rođen je 1987, a visok 202cm.

Podelite na društvenim mrežama
Share This