Deo dugoročnog plana Odbojkaškog kluba Vojvodina biće svakako i dodatno podizanje lestvice u radu sa mladima, kao i otvaranje škole odbojke. Novosadski kolektiv bez sumnje je prava fabrika talenata i najuspešniji klub u mlađim kategorijama. No, kako aktuelni šampion uvek želi bolje, tako je menadžment odmah po završetku sezone počeo da se bavi realizacijom otvaranja škole odbojke, kao i dovođenjem stručnjaka koji bi od starta sa mladima pažljivo radili na tehnici i svemu ostalom, te ih na pravi način pripremali za prvi tim. Upravo zbog toga u klubu su odlučili da vrate iskusnog trenera Strahinju Kozića, koji bi pre svega radio sa kadetima.

– Vojvodina je godinama radila odličnu selekciju. Moj plan je da podignemo to za koju lestvicu više, u segmentima podučavanja, analize, termina, organizacije treninga. Ako želite da imate ozbiljnog igrača za seniorsku ekipu, talente morate pratiti maksimalno još od kadetskog uzrasta. Da bismo mogli da se oslonimo na njih potreban je početak. A to je škola odbojke, koju planiramo da pokrenemo od septembra. U toj nekoj početnoj fazi radićemo sa decom od 9 do 15 godina, dovodićemo ih, učiti i selektirati dalje u kadete, juniore, seniore. Time želimo da zaokružimo ciklus, da od nas sve počinje. U skladu sa tim radu sa mlađim selekcijama priključiće se iskusni stručnjak Strahinja Kozić. On je dokazan kao trener, vodio je prvi tim u Vojvodini, osvojio evropski kup, bio pomoćni u reprezentaciji, ima kvalitet, znanje i umešnost da dobro uči tu decu, što je jako važno – ističe sportski direktor Slobodan Boškan.

Da podsetimo, Strahinja Kozić bio je šef stručnog štaba prvog tima u sezonama, 2013/14, 2014/15, 2015/16. U tom periodu uzeo je jedan Kup Srbije, jedan Superkup i ostvario najveći uspeh osvajanjem evropskog trofeja, Čelendž kupa.

Podelite na društvenim mrežama
Share This