Dosadašnjem šefu stručnog štaba Nedžadu Osmankaču neće biti produžen ugovor, odlučeno je na vanrednoj sednici Upravnog odbora, koja je održana u ponedeljak, 30. aprila. Naime, takav predlog usvojen je i na redovnoj sednici održanoj 26. aprila, dok je na vanrednoj odluka i ozvaničena. U narednih desetak dana Upravni odbor će doneti i odluku o novom šefu stručnog štaba i saradnicima.

Svoje viđenje sezone izneo je direktor Nikola Salatić istakavši da je prvi cilj, osvajanje prvenstva, ostvaren, ali da je sezona mogla biti uspešnija.

– Nedžad Osmankač je kao šef stručnog štaba uradio veliki posao osvajanjem dve uzastopne titule. Bilo je propusta na evropskoj sceni i u kupovima, ali važno je to što su titule vratile Vojvodinu na željeni put. Klub je Osmankača podržao u najtežim trenucima, posle poraza u Tuluzu i u polufinalu Kupa Srbije. Ipak, konstatovano je da su mladi igrači mogli možda više da napreduju, pa je zato i odluka Upravnog odbora takva, kako bismo našli način za njihov još veći napredak i ostvarenje evropskih ambicija. Zahvaljujemo se Nedžadu Osmankaču na svemu, on je dete Vojvodine i možda će ostati ovde u drugoj ulozi. Sa svojim referencama on može da se pokaže i u inostranstvu, ali ukoliko ne ode vrata kluba će mu uvek biti  otvorena – istakao je Salatić.

Sportski direktor Slobodan Boškan potvrdio je zvaničnu odluku sa vanredne sednice Upravnog odbora da saradnja sa Nedžadom Osmankačem kao šefom stručnog štaba neće biti nastavljena.

– Mislim da je osvajanjem titule Osmankač uradio dobar posao. Bilo je stvari tokom sezone, koje su bile sastavni deo rada sa seniorskom ekipom, koje su  mogle bolje da se urade, ali je titula uspeh i važna je kako za klub, tako i za igrače i trenera. Nežad Osmankač je pokazao kvalitet i želim mu da to potvrdi i u inostranstvu, Mi radimo na dovođenju novog šefa stručnog štaba. To mora da bude neko ko će dobro ukomponovati mlade i iskusnije, tako da to bude uspešno na domaćoj i međunarodnoj sceni. Nastavljamo kurs afirmacije mladih igrača, koji treba da stasaju za Vojvodinu i za reprezentaciju.

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This