Vojvodina NS seme – Novi Pazar 3:1 (25:19, 26:24,23:25, 25:23)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 1000, sudije Rogić i Popović.

Vojvodina NS seme: Simić 5, Vučićević 14, Stanković, Stevanović 6, Vemić 14, Kujundžić, Peković, Mehić 21, Šormaz, Todorović, Perić, Suhinjin 4.

Novi Pazar: Vukašinović 23, Sretenović, Polomac 8, Zatrić 1, Daca, Zuković, Božović, Radosavljević 13, Simić, Vilimanović 3, Prušević, Hamzagić 14.

Vojvodina NS seme stigla je samo na korak do cilja! Novosađani su poveli 2:0 u finalnoj seriji, pošto su u drugoj utakmici, ponovo na svom terenu, savladali ekipu Novog Pazara 3:1. Bila je to utakmica dostojna velikog finala, u sjajnoj atmosferi, obe ekipe pokazale su zašto su najbolje u Superligi, bilo je puno preokreta, lepih i hrabrih poteza, pa je publika mogla da uživa u velikoj odbojkaškoj predstavi.

Mnogo bolje počeo je Novi Pazar. Gosti su rizikovali na servisu, bili su precizni i to je vrlo brzo dalo rezultat. Poveli su 4:1 i 7:5, ali je domaćin uzvratio na isti način i na  tehnički tajm-aut otišao sa prednošću od 12:9. Nije se predavao protivnik, uspeo je opet zahvaljujući dobrom servisu da se sasvim približi, ali su onda pravi potezi,  požrtvovanost i bolja koncentracija Vojvodini omogućili mirnu završnicu i vođstvo od 1:0.

Slično je  počeo i drugi set, s tim da su gosti vodili gotovo do same završnice. Menjao je trener Osmankač dizače, korektore, srednjake i tada se pokazalo koliko je važan veći izbor igrača. Vojvodina je bila pravi tim, svako je pružio maksimalan doprinos. Dominirali su tada Vučićević i Mehić, poen po poen i domaćin je stigao od 9:16 do 14:16. Povela je Vojvodina 20:19, usledila je neizvesna završnica, a odgovornost je uz Mehića preuzeo i Vemić, te stavio tačku na ovaj set (26:24). Kada su u trećem periodu crveno-beli lako stigli do visokog vođstva činilo se da su se gosti predali, no Novosađani su tada stali, zakazao je servis, dok je Novi Pazar vođen sjajnim Vukašinovićem napravio preokret i uveo utakmicu u četvrti set. Taj deo meča bio je ujedno i najneizvesniji, u finišu je Novi Pazar imao i 20:17, ali je domaćin odigrao timski, borio se za svaku loptu, glave violine bili su Mehić, Vučićević i Vemić. Poentirali su Mehić i Vemić, te je Mehić odservirao as, a još jedan poen Vemića konačno je doneo i vođstvo. Na kraju su za 25:23 završili Vučićević i Mehić.

Božidar Vučićević: Naša želja je presudila, bili smo borbeni, trudili smo se i dali sve od sebe za ovu pobedu. Svi smo verovali i to je najvažnije. Naravno, publika je dosta pomogla, podržala nas je u najtežim trenucima. Ostao je još jedan korak i u njega takođe verujemo.

Marko Vukašinović: Dali smo sve od sebe, ali nije bilo dovoljno, mislim da nam je falilo malo srca u presudnim momentima. Vojvodina je potpuno zasluženo slavila, ali mi ćemo kod nas ostaviti srce na terenu kako bi rezultat bio drugačiji.

Nedžad Osmankač, trener Vojvodine: Čestitam mojim igračima na maksimalnom zalaganju. Presudila je naša duža klupa, ali je važan faktor bila i fantastična publika. Posebno se zahvaljujem svima koji su nas podržali, nadam se da su uživali ne samo u našoj pobedi, nego i generalno u utakmici. Mislim da je ovo bila jedna sjajna odbojkaška predstava. Zasluženo smo pobedili, borili smo se i pokazali zavidan nivo odbojke.

Treća utakmica igraće se 12. aprila u Novom Pazaru.

Vojvodina je opet uz pomoć sponzora i poslovnih prijatelja obezbedila vredne nagrade: vikend za dve osobe u hotelu Fontana u Vrnjačkoj banji (Fontana), tri dresa Vojvodine (UNIT).

Podelite na društvenim mrežama
Share This