Plej-of se zahuktava, krug se sužava i samo najbolji ostaju u trcu za titulom prvaka Srbije. Prvotimci Vojvodine NS seme u dve utakmice su rešili dilemu i plasirali se u polufinale, gde će snage odmeriti sa starim velikim rivalom Crvenom zvezdom. Dueli dva crveno-bela tima uvek su privlačili pažnju, bili su atraktivni, kvalitetni i neretko dugi.

Nema sumnje da nas isto tako zanimljiv dvoboj očekuje i u završnici ove sezone, a prva dva meča igraće se u Novom Sadu, najpre sutra, 13. marta u 18 časova, a onda i u petak, 16. marta u isto vreme. Obe utakmice će se igrati u maloj sali Spensa, a ulaz je besplatan. Prvi meč će direktno prenositi Novosadska televizija.

– Četvrtfinale smo odradili onako kako smo planirali, a ono što sledi mislim da će biti dobar ispit za nas kao ekipu. Naravno, očekujemo i želimo da igramo finale, ali treba da budemo oprezni, jer Zvezda ima kvalitet. U poslednje vreme su sve bolji, biće to zaista izazov, ali kroz takve mečeve se i podiže forma – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba Nedžad Osmankač složio se sa tim da će ovo biti veliki izazazov, posebno zato što dolazi stari neugodni rival.

– Još ranije sam rekao da očekujem kvalitetne igre beogradskih crveno-belih i oni zaista sada igraju bolje, sa dosta samopouzdanja, imaju možda najbolju odbranu, borbeni su. Na nama je da odgovorimo na to ozbiljnom i agresivnom igrom. Poslednji meč u Novom Sadu smo protiv Zvezde igrali u pet setova, tako da će to sigurno biti bespoštedna borba i veliki derbi. Verujem u momke i pozivam publiku da dođe i podrži ih. Sigurno će imati prilike da gledaju da uživaju u čarima odbojke i dobroj sportskoj predstavi – poručio je Osmankač.

Miloš Vemić pohvalio je protivnika istakavši da Zvezda ima svoje prednosti i da nije slučajno u polufinalu, ali da njegov tim treba da se bavi sobom.

– Više ne postoje opravdanja za loše utakmice, povrede, ovo sve treba da bude u interesu osvajanja titule, što jeste glavni cilj. Treba da se spremimo za neizvesnu seriju, a prednost domaćeg terena moramo da sačuvamo, jer smo dobili sve utakmice u Novom Sadu osim one protiv Rešovije – rekao je Vemić.

Težak ispit očekuje i dizač Luka Šormaz, ali veruje da ipak više toga zavisi od Vojvodine.

– Zvezda igra bolje u završnici, ali ako mi budemo „glavom u terenu“, ako želja i motiv budu na nivou i ako budemo izgarali od početka do kraja, siguran sam da rezultat neće izostati. Idemo korak po korak, učinićemo sve da dobijemo na svom terenu oba meča i da idemo u Beograd po jednu pobedu.

Polufinale se igra na tri pobede, a posle dve utakmice u Novom Sadu sledi treći meč u Beogradu 19. marta. Ukoliko bude potrebe četvrti susret takođe će biti u Beogradu, dok bi se majstorica, ukoliko do nje dođe, igrala u Novom Sadu.

Odbojkaški klub Vojvodina je u saradnji sa poslovnim partnerima ponovo pripremio nagradnu igru, pa će tako u oba meča jednom najspretnijem posetiocu UNIT pokloniti aktuelni dres Vojvodine.

Podelite na društvenim mrežama
Share This