Odbojkaški klub Vojvodina već dugo promoviše zdrav način života, sport za sve, odbojku i pravilan put do uspeha. Kroz te promocije članovi crveno-belog kolektiva posećuju i škole sa ciljem da im na što jednostavniji način približe magičnu igru na mreži, sve njene prednosti i blagodeti bavljenja sportom u eri kada mladi veći deo vremena provode za računarima, tabletima, telefonima. Neizostavni deo ove priče svakako je i težnja da se kod dece razvijr privrženost gradu u kojem odrastaju i idu školu, te samim tim da se na vreme edukuju da gaje simpatije prema novosadskim klubovima i sportistima.

 

Upravo zato aktuelni šampion Srbije pojačao je akciju „Igrajmo zajedno“ proširujući joj ime u „Igrajmo zajedno-odbojka bliža svima“. U okviru toga kao najlepšu uvertiru u plej-of osmišljene su posete osnovnim školama u gradu i okolini, a „turneju“ je delegacija kluba otvorila u sredu, 21. februara, posetom Osnovnoj školi „Marija Trandafil“ u Veterniku.

Šef stručnog štaba Nedžad Osmankač, savetnik generalnog direktora za sportska pitanja Nikola Marić i igrači Miloš Vemić, Miran Kujundžić, Andrej Rudić i Lazar Bajandić održali su jedan školski čas, u okviru kojeg su u sali za fizičko vaspitanje pričali o odbojci, sportu, Vojvodini, ambicijama, podučavali dečake i devojčice i vežbali odbojkaške elemente. Lepo druženje završeno je takmičenjem u servisu. Kujundžić, Rudić i Bajandić sastavili su tri ekipe, a sudija je bio Vemić. Svaka ekipa takmičila se zasebno, tako da smo na kraju dobili tri pobednika. Nagrade je najboljima uručio Miloš Vemić, školi je tri lopte u ime OK Vojvodina poklonio Nikola Marić, dok je Nedžad Osmankač dodelio i prigodne darove nastavnicima domaćinima.

Podelite na društvenim mrežama
Share This