Do kraja ligaškog dela prvenstva ostalo je da se odigraju još dva kola. Vojvodina NS seme već je obezbedila prvu poziciju na tabeli, pa u poslednja dva duela ulazi mirnije, ali to ne umanjuje njenu ozbiljnost i nameru da pobedama stavi tačku na ligu. U petak, 16. februara, u 19 časova Novosađani će snage odmeriti sa Ribnicom, kojoj je gotovo zagarantovano ispadanje iz Superlige.

– Ne obaziremo se ni na našu poziciju, ni na protivnika. Uzgred Ribnica nam je dužna od prošle godine, pa specijalno motivisani idemo u Kraljevo. Naravno da smo zadovoljni što smo overili prvo mesto, ali to u našoj pripremi neće ništa menjati. Idemo na pobedu, kalkulacija nema, vreme je vrlo ozbiljno i želimo maksimalno da se spremamo za plej-of. Svi mogu da igraju i doprinesu željenom rezultatu, a ko će se naći na terenu zavisi i od razvoja situacije, zdravstvenog biltena. Virusi vladaju, desi se da se neko požali na temperaturu, tako da ne znamo šta nosi sledeći dan. Manje više su svi u redu i to je važno – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Posle jednog napornog perioda i zgusnutog rasporeda crveno-beli su ušli u normalan ritam i jedini cilj je sada dobro se pripremiti za odbranu titule.

– U fazi smo regeneracije, došli smo do vazduha, odradili nekoliko lepih treninga i imamo nešto više od dve sedmice do početka četvrtfinala. Gledamo sebe, najvažnije mi je kako se momci ponašaju i koliko su motivisani, a verujem da ćemo u razigravanje ući spremni – poručio je Osmankač.

U svakom izazovu, pobedi, porazu, prvi tim Vojvodine imao je podršku kluba, ali posle nekoliko kikseva i ispadanja iz Kupa Srbije u javnosti je bilo komentara ovakvih i onakvih. Treba imati na umu da nije sve onako kako to izgleda sa tribina, te da poraz ne znači da se igrači na terenu „nisu trudili“. Zato odgovor, jedini pravi, treba potražiti kod onih kojima to i pripada.

– Postoji lepa nauka, Osnove sportskog treninga, treba mnogo toga pročitati i naučiti da bi se sudilo. Zaboravili su kako je Divac, dok je bio mlad, ispustio tri lopte u važnoj utakmici, pa smo kao reprezentacija platili danak neiskustvu. Primera ima u mnogim sportovima. Svi mladi moraju da prođu period sazrevanja, u njemu ima lepih, ali i manje lepih momenata. Oni kroz greške moraju da dođu do rešenja i jednom da nauče kada se nađu u tom psihološkom stanju kako da reaguju. Jeste, stariji su godinu dana, ali su i dalje mladi. Ne može ništa preko noći, potrebne su godine rada. I prošle sezone nam nisu baš praštali godine, tu ne mislim na ljude iz kluba. Svi bismo voleli samo da pobeđujemo. Naravno, ne treba gubiti trofeje, ostaje žal za kupom, to mi je jako teško palo. Sa starijim igračima smo dobili na ozbiljnosti, zrelosti, ali je mladost uigranija. Naš koncept je jasan, opredelili smo se da igraju mladi, a stariji su tu da pomognu ekipi i mlađima da budu bolji. Prošle godine je to donelo rezultat, a svi su zaboravili da je tada bilo i težih poraza, pa je na kraju bilo sve kako treba. Uostalom, nismo slučajno prvi sada, ipak smo najviše pokazali – zaključio je Osmankač dodavši da se nada da će se više pričati o kalendaru takmičenja i broju igrača.

Podelite na društvenim mrežama
Share This