Vojvodina NS seme – Novi Pazar 3:0 (25:12, 25:23, 25:21)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 700, sudije Rogić i Popović.

Vojvodina NS seme: Simić 3, Vučićević 16, Stanković 1, Stevanović 9, Vemić, Kujundžić 9, Peković, Mehić 15, Šormaz, Todorović 4, Perić, Suhinjin.

Novi Pazar: Vukašinović 14, Sretenović, Polomac 3, Zatrić, Daca, Koničanin, Bekrić, Zuković, Božović 1, Simić 5, Vilimanović 2, Prušević 6.

Odbojkaši Vojvodine NS seme ući će u plej – of sa prve pozicije i tako sa važnom prednošću domaćeg terena krenuti u odbranu titule šampiona. Naime, Novosađani su 16. kolu Superlige na svom terenu savladali direktnog konkurenta 3:0, te zacementirali mesto lidera do kraja lige. Trijumf nad Novim Pazarom ima svoju težinu i zbog samopouzdanja, a verujemo da će doneti bolje igre u samoj završnici sezone. Iako su gosti imali kadrovskih problema to ne umanjuje trijumf Vojvodine, a čini se da su domaći prvotimci igrali taman koliko je trebalo.

Aktuelni šampion zaigrao je mnogo bolje nego u prethodnim mečevima, agresivniji servis i napad brzo su doneli opipljivu prednost, pa je na tehničkom tajm-autu bilo 12:4. Crveno-beli su bili  požrtvovani i u polju, te su lagano priveli set kraju – 25:12. Nastavili su u istom ritmu Novosađani i u drugom periodu, ali je nakon visokog vođstva (22:16) došlo do opuštanja, što je protivnik znalački iskoristio. Mešao je u tim momentima trener Osmankač karte, ali se na kraju u igru vratio Miran Kujundžić i rešio sve nedoumice. Posle 2:0, Vojvodina je do kraja praktično držala konce u svojim rukama, a samo na momente gosti su zapretili. Vošina mladost stavila je tačku na ovaj meč.

– Ova pobeda nam mnogo znači, posebno posle ispadanja iz Kupa Srbije. Maksimalno smo se potrudili, gledal smo našu igru i uradili ono što je trebalo. Najvažnije je da smo overili pol poziciju – rekao je posle utakmice David Mehić.

– Naš cilj je bio da damo sve od sebe i to smo učinili. Posebno je ubedljiv bio prvi set. Zadovoljan sam što posle paklenih 30 dana nema povređenih, momci su sve stoički izneli, bilo je naporno, imali smo i kikseve, ali to je u sportu tako. Od početka smo želeli prvu poziciju, istina je da nema težeg i lakšeg puta, ali ako treba negde da padne odluka onda je svakako bolje da imamo prednost domaćeg terena. Naravno, ostalo je da odigramo još dva kola, možda će više igrača dobiti šansu, ali će cilj biti da se regenerišemo, da treniramo i da se posvetimo pripremi za plej-of – zaključio je trener Nedžad Osmankač.

Podelite na društvenim mrežama
Share This