Vojvodina NS seme sada ima samo jedan cilj, posle kiksa u Kupu Srbije, prvi tim se maksimalno okreće prvenstvenoj trci i borbi za najvažniji i najvredniji pehar – pehar namenjen prvaku države. Braniti titulu osvojenu prošle sezone, velika je odgovornost i obaveza, ali u crveno-belom taboru veruju da će izaći i trenutne krize i prikazati igre kakve su ih krasile u prvom delu sezone.

U subotu, 10. februara, Novosađani će opet snage odmeriti sa ekipom Novog Pazara, ali ovoga puta u okviru XVI kola Superlige. Vojvodina ima jednu pobedu i šest bodova više u odnosu na ljutog rivala, pa do kraja lige ima priliku da overi prvu poziciju pred plej-of. Dilemu bi Novosađani mogli da reše već sutra u direktnom okršaju sa Novopazarcima.

– Za nas je ovo prva meč lopta za pol poziciju, tako da taj susret može može mnogo da nam donese. Nadam se da smo se regenerisali, a očekujem novu divovsku borbu. Moramo dati više od 100 odsto mogućnosti, igrati maksimalno od početka do kraja. Oni vide svoju šansu, ali najvažnije da mi držimo konce u svojim rukama, nevezano za ishod tog meča. Lepo bi bilo da završimo sve već sada, ta pobeda bi nam i na polju samopouzdanja mnogo značila. Težak je period iza nas, mnogo mečeva, utakmica, malo treneninga, pa smo najviše fokusirani na to da podignemo nivo igre. Želim da zahvalim navijačima na podršci i nadam se da ćemo je imati i sutra, jer nam ona u ovim teškim momentima mnogo znači – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Kapiten Čedomir Stanković svestan je da se ekipa nalazi u teškoj situaciji posle eliminacije iz Kupa Srbije, ali poručuje da se sada treba okrenuti novim izazovima, raditi na sebi i pokazati kvalitet.

– Od prvog dana pričamo o napadu na sve domaće trofeje, nismo zadovoljni, došli smo u situaciju da nam osataje borba za najvredniji trofej i tome se moramo maksimalno posvetiti. Po mom mišljenju, moramo promeniti pristup, igrati sa više motivacije. Samo tako možemo do cilja. Prvo mesto za plej-of mnogo znači, poučeni smo takvim iskustvom i zato to treba rešiti koliko već protiv Novog Pazara. Hvala publici koja nas je podržavala do kraja u prethodnom meču, čak i onda kada je sve bilo rešeno. Nadam se da će i sutra doći u velikom broju i pomoći – poručio je Stanković.

Dizač Luka Šormaz ukazao je na to da sve u timu boli kiks u kupu, ali da se mora ići dalje.

– Imali smo sastanak, dosta smo pričali i verujem da ćemo iz ovoga izaći jači. Moramo da pojačamo rad, odnos prema utakmici, ali se takođe mora raditi sa mlađima i pomoći im. Svi moramo mnogo da treniramo, a oni posebno. Pored velikog broja utakmica i putovanja nismo mogli da se dovoljno posvetimo treningu, ali ćemo to nadoknaditi. Novi susret sa Pazarcima je jako važan, treba od početka da damo maksimum, da rivalu ne pružimo šansu da se razigra. Prednost domaćeg terena u plej-ofu može dosta da pomogne – zaključio je Šormaz.

Utakmica Vojvodina NS seme – Novi Pazar počinje u 18 časova, ulaz je besplatan, a susret će prenositi Novosadska TV.

Podelite na društvenim mrežama
Share This