Vojvodina NS seme – Novi Pazar 3:2 (19:25, 24:26, 25:18, 25:20, 15:13)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalac a 950, sudije Simonović i Popović:

Vojvodina NS seme: Simić 7, Vučićević 1, Bajandić, Stanković 4, Stevanović 9, Vemić, Kujundžić 18, Peković, Mehić 20, Šormaz 2, Todorović 1, Suhinjin 14.

Novi Pazar: Vukašinović 5, Sretenović, Polomac 9, Zatrić 10, Daca 9, Zuković, Božović 1, Radosavljević 3, Simić 5, Vilimanović 7, Prušević 5, Hamzagić 16.

Prvotimci Vojvodine NS seme slavili su u revanš meču polufinala Kupa Srbije, ali im pobeda od 3:2 nad Novim Pazarom nije bila dovoljna za plasman u finale ovog nacionalnog takmičenja. Imali su zadatak crveno-beli da anuliraju poraz od 1:3 iz prvog susreta, ali očigledno da nisu izdržali pritisak rezultata.

Imali su Novosađani lepu sportsku predstavu u maloj sali Spensa, ispunjene tribine, podršku navijača, ali im ni sve to nije pomoglo da odigraju malo rasterećenije. Ušli su puleni Nedžada Osmankača stegnuto u meč, sa nedovoljno agresivnom i preciznom igrom nisu mogli protiv rivala, koji je definitino došao da se maksimalno bori, bez prevelikog opterećenja. Kako su domaćini više grešili, tako su se gosti više razigravali, borili i hvatali gotovo svaku loptu. Brzo su stekli visoku prednost, Vojvodina nije ličila na sebe i samo je na momente zapretila. Novi Pazar sigurno je stigao do 1:0, a onda u istom ritmu nastavio u drugom setu. Izmene (ušli dizač Šormaz i korektor Suhinjin) donele su boljitak, promenile ritam, pa su Novosađani malo po malo podizali igru i uspeli da okrenu rezultat. Bila je to velika prilika koja je mogla ostaviti Vojvodinu u igri, ali je u neizvesnoj završnici konkretniji bio protivnik. Značilo je to veliku radost za Novi Pazar, a kraj za domaćina.

Posle toga crveno-beli su igrali opuštenije, želeli su da ostave dobar utisak i oduže se publici, pa su na kraju i ostvarili pobedu od 3:2, ali je to nažalost bila samo Pirova pobeda.

– Počeli smo nervozno, našim greškama i njihovom odbranom stvorena je razlika, koju kasnije nismo mogli da stignemo. Mislim da smo ostali bez energije i da je sve ovo posledica čudne i teške sezone. Od desetog januara odigrali smo osam utakmica, dosta putovali, imali malo treninga. Eto, kad je tenzija pala nastavili smo da igramo, izdržali pet setova i ostvarili pobedu. Ostaje žal za ovom utakmicom, ali i za onom prvom, koja je možda bila ključ. Zahvalio bih se mnogo svima koji su došli, bio je ovo istinski spektakl, publika je mogla da gleda dve najbolje ekipe u zemlji. Nama predstoji još mnogo izazova, a novi duel očekuje nas već u subotu i to sa istim rivalom – istakao je trener Vojvodine Nedžad Osmankač.

– Pobeda nije neka uteha, ali igrali smo za publiku, koja nas je bodrila do samog kraja. Moj utisak je da smo ušli u meč onako kako nije trebalo, pod jakim pritiskom. To se odrazilo na igru i rezultat, bilo je daleko ispod partija koje smo pružali u prvom delu sezone kada smo bili dominantni. Zaista smo razočarani, ali učinićemo sve da se oporavimo i usmerimo svu snagu na borbu za titulu. Bio bi veliki neuspeh ako nju ne uzmemo – rekao je kapiten Čedomir Stanković.

Podelite na društvenim mrežama
Share This