Aseko Rešovija – Vojvodina NS seme 3:0 (25:20, 28:26, 25:21)

Žešov: Dvorana u Žešovu, 1500, sudije Visan (Rumunija) i Husejnović (BiH).

Aseko Rešovija: Kadžerski, Rusek, Lemanski, Tihaček, Depovski, Jaroš, Krastins, Rošar, Šeps, Slivka, Perlovski, Maslovski, Moždonek, Drija.

Vojvodina NS seme: Simić, Vučićević, Bajandić, Stevanović, Vemić, Kujundžić, Peković, Mehić, Šormaz, Todorović, Rudić.

Nisu uspeli prvotimci Vojvodine NS seme da se plasiraju u četvrtfinale CEV kupa, pošto su izgubili u revanš meču od Aseko Rešovije 0:3. No, domaćin nije tako lako stigao do cilja, kako to na prvi pogled govori rezultat. Novosađani su, osim u jednom delu prvog seta, bili ravnopravan rival i malo iskustva je nedostajalo da se posle dva seta u hali u Žešovu prilično zakuva. Treba istaći da su crveno-beli nastupili bez Stankovića, Suhinjina, Narančića, Radovića, a na kraju i bez Perića, koji se razboleo na sam dan utakmice.

Domaćin je mnogo bolje počeo meč, vrlo brzo je ostvario zavidnu prednost, ali su mu u tome dosta pomogli i Novosađani. Napad crveno-belih bio je neprecizan i nedovoljno agresivan, što je rivalu samo olakšalo posao. Igrali su puleni trenera Osmankača stegnuto i sa previše respekta prema velikom protivniku. Kako je vreme odmicalo bili su mnogo bolji gosti, u nekoliko navrata vraćali su se najviše zahvaljujući servisu, imali aktivan rezultat, ali je bilo teško potpuno anulirati visoku prednost poljske ekipe.

Posle 1:0 za Rešoviju mladi tim Vojvodine zaigrao je hrabrije, opuštenije, napao je domaćina servisom, smanjiio greške i bio mnogo agresivniji u napadu. Kujundžić se prvi razigrao i poveo ekipu do opipljivih 10:8. Iskustvo je Poljacima pomoglo da se u nekoliko navrata vraćaju, ali bi Novosađani nakon toga opet dali gas i poveli. Servis Simića, a onda i blok doneli rezultat 21:19, koji davao nadu crveno-belima. Bili su raspoloženi gosti, koračali su ka važnom setu, ali su u presudnim momentima ostali bez pravog odgovora. Imali su novosadski prvotimci dve set lopte (24:22), bilo je i prilika, no malo više preciznosti falilo je da se materijalizuje odlična igra. Preokrenula je Rešovija, bila sigurnija u neizvesnoj završnici i povela 2:0, što joj je i definitivno donelo plasman u četvrtfinale CEV kupa.

Nije to demotivisalo prvotimce Vojvodine, želeli su da ostave dobar utisak i da probaju da ostvare bolji rezultat. Nastavili su Novosađani da igraju angažovano, poletno, gotovo tokom celog trećeg seta su diktirali ritam, ali je u samom finišu opet presudilo iskustvo Rešovije. Time se Vojvodina oprostila od Evrope u ovoj sezoni, ali je u Žešovu bila potpuno ravnopravan rival.

– Nedostajalo je malo više iskustva, posebno u drugom setu, kada je trebalo da završimo. Rešovija je pokazala kvalitet, nju čini skup pojedinaca koji su specijalisti baš za ovakve mečeve. To se videlo u završnicama koje je protivnik rešavao u svoju korist. Mislim da smo previše mladi, ali vreme radi za nas, možemo biti zadovoljni, jer smo u dve utakmice bili više nego ravnopravni. Ovo je velika škola, sigurno smo dosta naučili i to će nam značiti u važnim izazovima, koji nam slede već u narednim danima – rekao je posle utakmice šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Podelite na društvenim mrežama
Share This