Posle 14 sati puta odbojkaši Vojvodine NS seme stigli su u Poljsku, gde će u sredu, 31. januara, u 18 časova, igrati revanš meč osmine finala CEV kupa protiv domaće Rešovije. Naime, kako se putovanje, zbog niza okolnisti, neplanirano odužilo, novosadski prvotimci u Hotel „Žešov“ ušli su posle 21 čas, što je u isto vreme značilo da od večernjeg treninga neće biti ništa.

U ugodnom ambijentu hotela odmah je usledila večera, a nakon toga i odmor.

– Nažalost, nismo stigli na trening zbog dugačkog puta. Gotovo šest sati smo išli do Budimpešte, a posle toga smo skoro na izlazu iz Mađarske imali peh. Naime, zbog saobraćajne nesreće, koja se desila ispred nas, bio je zastoj, pa smo praktično dva sata čekali da ponovo krenemo. No, to se dešava, na takve stvari ne možemo uticati. Važno je da dobro odmorimo, napravili smo plan i program za utorak i sredu i to ćemo maksimalno ispoštovati. Sutra pre podne nemamo trening, ali ćemo odraditi malo istezanje, prošetaćemo, a posle ručka nas očekuju sastanci, gledanje video snimka i trening u hali – rekao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač pod dolasku u Žešov.

Poljska važi za jednu od najodbojkaškijih evropskih zemalja, zbog kvaliteta odbojke, organizacije klubova, budžeta, popularnosti, ulaganja, atmosfere na utakmicama i posete. Rešovija svakako spada u sam vrh poljskih ekipa, te nema sumnje da će duel domaćina i Vojvodine biti prava sportska predstava. Treba podsetiti da je Rešovija u prvoj utakmici slavila 3:1.

– Svi koji su tu su orni, zdravi i spremni. Došli smo da igramo sa velikom evropskom ekipom, koja se nalazi među 10 najboljih. Mi smo na rang listi 37. što dovoljno govori o njihovom i našem rejtingu. Međutim, to je za nas veliki izazov, posebno za mlade igrače. Sada je prilika da pokažu potencijal. Ne sumnjam da će sve biti na visokom nivou, jer je u Poljskoj uvek sve dobro. Klub je odličan origanizator, igrači su ljubimci grada, imaju svoj fan klub i dobru atmosferu u hali. Želimo da igramo dobro, hrabro i rasterećeno – zaključio je Osmankač.

Podelite na društvenim mrežama
Share This