Radnički – Vojvodina 1:3 (18:25, 25:15, 26:24, 25:17)

Kragujevac: SH „Jezero“, gledalaca 200, sudije Jovanović i Jovančić.

Radnički: Glavinić 15, Veljović 3, Goić 6, Žugić 2, Pantović, Pejčić 1, Stevanović 15, Matić 5, Pantelić, Opačić 12, Radivojević, Krstić 1.

Vojvodina NS seme: Simić 4, Vučićević 4, Stanković, Stevanović 9, Vemić 8, Kujundžić 18, Peković, Mehić, Šormaz 1, Todorović 2, Perić, Suhinjin 11.

Ako se po jutru dan poznaje onda prvotimce Vojvodine NS seme očekuje jedna berićetna godina. Naime, aktuelni šampion Srbije zakoračio je u 2018. godinu pobedom, pošto je u meču 12. kola Superlige, prvom duelu posle pauze, u Kragujevcu savladao ekipu Radničkog 3:1.  Počeli su crveno-beli sa postavom Šormaz, Suhinjin, Kujundžić, Vemić, Stevanović, Stanković i libero Peković, ali je domaćin odmah potvrdio da će biti tvrd orah u ovom odmeravanju snaga. Kragujevčani su se borili, napadali, branili i to je urodilo plodom. Sa druge strane Novosađanima je, između ostalog, falio mnogo bolji napad, što je samo dodatno pomoglo rivalu da prilično sigurno dođe do vođstva u setovima od 1:0.

Menjao je nakon toga trener Osmankač, pa je umesto Šormaza uveo dizača Todorovića, a nešto kasnije Stankovića je zamenio Simić. Novi ritam prijao je gostima, koji su uzvratili istom merom i ostavili ekipu Radničkog u drugom setu na 15 poena. Presudni je, bez sumnje, bio treći period. Vojvodina je gotovo sve vreme bila za korak ispred, ali su Kragujevčani uporno pratili, pretili, čak i okrenuli rezultat u samom finišu. U tim momentima važnu ulogu odigrali su Stevanović i Kujundžić, koji su inače bili najbolji pojedinci Vojvodine tokom cele utakmice. Imao je domaćin set loptu (24:23), ali je Stevanović uspešnim napadom doneo izjednačenje. Precizan je nakon toga bio Kujundžić za vođstvo Vojvodine, a tačku na set blokom je stavio Stevanović (26:24).

Usledio je posle toga jedan siguran period za Novosađane, šansu je dobio i Vučićević, a kraj meča obeležila je rapsodija blokova crveno-belih. U svakom slučaju za Vojvodinu je ovo lep uvod u veliki meč, koji je očekuje u sredu 17. januara u Novom Sadu, protiv sjajnih Poljaka u osmini finala CEV kupa. I  ne samo to, pobeda u Kragujevcu donela je povratak na lidersku poziciju.

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This