Posle kraće pauze prvi tim Vojvodine NS seme vraća se takmičarskim obavezama. Period od novogodišnjih praznika pa do sada stručni štab je iskoristio da regeneriše igrače, ali i da se svi maksimalno posvete treningu, kako bi u drugu polovinu januara ekipa ušla spremna za mnogobrojne izazove. Naime, Novosađani već u petak, 12. januara, u Kragujevcu igraju utakmicu 12. kola Superlige, a pet dana nakon toga (17. januar) u velikoj dvorani Spensa očekuje ih važan meč osmine finala CEV kupa, i to ni manje ni više, nego protiv sjajne i atraktivne poljske Rešovije.

U prvom delu sezone crveno-beli su lako izašli na kraj sa Radničkim na svom terenu, ali su pred duel u Kragujevcu maksimalno oprezni i ozbiljni.

– Imali smo vremena da se odmorimo i regenerišemo. U pauzi smo napravili spoj odmora i rada. Trenirali smo jačim intezitetom, kako bismo napravili bazu za naredni period. Neke povrede smo sanirali, imali smo neke nove, ali su svi na treningu. Važno je da budemo na okupu. Pauza nam je poslužila i da se bolje upoznamo sa novajlima. Naravno, Šormaz i Suhinjin su maksimalno iskoristili ovaj period da treniraju i ukomponuju se sa ekipom – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač i nastavio: – Kada je u pitanju meč sa Radničkim svesni smo neće biti lako. Kragujevčani imaju iskusnu i kvalitetnu ekipu, možda su i najprijatnijie osveženje, vratili su klub u vrh.

Igrač Miloš Vemić složio se sa tim da utakmica sa Radničkim neće biti jednostavna.

– Nama predstoji težak period do kraja januara, prvi izazov je u Kragujevcu i treba mu prići maksimalno ozbiljno. Treće mesto na tabeli dovoljno govori o kvalitetu našeg rivala. Možda su Kragujevčani slabije ušli u ligu, ali su vremenom dizali formu i sada su daleko opasniji. Verujem da će njihovi rezultati uticati na to da možda već u ovom duelu tribine u hali „Jezero“ budu popunjenije. Za nas je ta utakmica uvod ono ono što nam sledi, a to je veliki meč protiv Rešovije, no mislim da taj susret sa Poljacima treba za sada ostaviti po strani i prvo u Kragujevcu odigrati ozbiljno i odgovorno – poručio je iskusni primač.

Sportski direktor Slobodan Boškan napomenuo je da je ekipa odigrala i jednu trening utakmicu protiv Spartaka, te da je zadovoljan onim što su igrači pokazali.

– Momci su dobro odigrali, ali i isto tako trenirali tokom pauze. Zato verujem da ćemo spremno dočekati nove izazove. Biće teško, ali od nas zavisi takođe kako će se on završiti. Može biti dobra uvertira za Rešoviju i lepo bi bilo da drugi deo sezone počnemo pobedom – zaključio je Boškan.

Meč Radnički – Vojvodina NS seme počinje u 19 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This