Vojvodina NS seme – Barkom Kažanji 3:1 (25:22, 22:25, 32:30,25:16)

 

Novi Sad: Velika dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 300, sudije Kolos (Bosna i Hercegovina), Papadopol (Rumunija).

Vojvodina NS seme: Simić 13, Vučićević 6, Bajandić, Stanković, Stevanović 8, Đorđević, Vemić 14, Brborić, Kujundžić 10, Peković, Mehić 16, Todorović 2, Rudić, Perić 2.

Barkom Kažanji: Savkiv, Pjasteski, Palašuk 10, Kisiljuk 13, Žukov 13, Koval, Bokšan 1, Brova, Didenko 2, Hladenko 14, Tevkun 13, Biber.

Odbojkaši Vojvodine NS seme plasirali su se u osminu finala CEV kupa, pošto su u revanš meču šesnaestine finala na svom terenu savladali ekipu Barkoma 3:1. Posle maksimalnog trijumfa u Ukrajini bilo je potrebno Novosađanima da u drugoj utakmici uzmu dva seta, ali su se, što zbog oscilacija u svojoj igri što, zbog borbenog rivala, dobro pomučili dok nisu stigli do cilja.

Crveno – beli su dobro počeli, manje grešili od rivala, a u presudnim momentima blok je donosio zavidnu prednost. Iako su Ukrajinci zapretili u finišu prvog seta, Vojvodina je ostala pribrana i stavila tačku na ovaj deo igre. Poveli su domaći i u nastavku, ali se protivnik nije predavao, igrao je bolje i maksimalno koristio česte oscilacije u redovima Vojvodine. Nedostajalo je energije i koncentracije, pa su Novosađani od gotovog napravili veresiju, dozvolili rivalu da preokrene i izjednači rezultat u setovima na 1:1. Malo je falilo da sličan scenario imao i treći period, ali je ulazak Kujundžića podigao crveno-bele. Kada je trebalo prolazio je, zatim odservirao u završnici za set loptu (24:22), ali je Vojvodina morala još mnogo da se bori i tek kod 32:30 konačno rešila sve nedoumice i proslavila prolazak u osminu finala.

To je definitivno opustilo Novosađane i otklonilo teret, pa su u čevrtom setu odigrali lepršavije i sigurnije, a šansu su na kraju dobili i Perić i Bajandić. Mladi Pavle Perić je i završio utakmicu za konačnih 3:1.

Stevan Simić, igrač Vojvodine NS seme: – Očekivali smo tešku utakmicu i spremali se za to. Čestitao bih Barkomu na odličnoj partiji, ali i mojim saigračima na zrelosti koju smo pokazali kada je bilo najvažnije. Mislim da smo dobro proučili protivnika i pripremili se za ovaj duel.

Nedžad Osmankač, trener Vojvodine NS seme: – Zasluženo smo pobedili, dali smo sve što smo mogli u ovom momentu. Nije bilo dovoljno energije, prenatrpan decembar je uzeo danak. Znao sam da će biti teško, Barkom je iskusna i dobra ekipa, mi smo tamo bili bolji, ali eto odigrali smo ovde koliko je trebalo. Najteže je u ovakvim unapred dobijenim mečevima. Najvažnije je da smo prošli, a u osmini finala nas čeka zaista jedan praznik odbojke protiv poljske ekipe Rešovija.

Podelite na društvenim mrežama
Share This