Odbojkaši Vojvodine NS seme otputovali su u Ukrajinu, gde će u sredu, 6. decembra, odigrati prvi meč šesnaestine finala CEV kupa protiv Barkom Kažanjija. Naime, Novosađani su u drugi po jačini evropski kup došli iz kvalifikacija Lige šampiona, dok je ekipa iz Lavova u šesnaestinu finala CEV kupa stigla posle pobede u prethodnom kolu nad Makabijem iz Tel Aviva. Dobro je to što će u ovoj fazi takmičenja crveno-beli revanš igrati na svom terenu, a taj duel na programu je 20. decembra.

Barkom Kažanji svakako je rival sa kojim se može ravnopravno igrati, a već jedno odmeravanje snaga ova dva tima imala su prethodne sezone u istom takmičenju. Tada su Novosađani u Ukrajini izgubili 1:3, ali su u Novom Sadu slavili 3:0, te posle zlatnog seta obezbedili plasman u narednu rundu CEV kupa.

– Barkom je jedna odlična ekipa, doduše nešto izmenjena u odnosu na prošlu godinu. Sigurno nas tamo očekuje težak meč, ali želimo da odigramo kvalitetnu i dobru utakmicu, da napravimo povoljan rezultat pred revanš. Za nas je to jedan od najvažnijih duela u decembru. Zdravstveni bilten je nešto bolji, Vučićević se oporavio, neke igrače smo pokušali da oporavimo i osvežimo, tako da se nadam da će svi biti spremni za igru – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Meč u Ukrajini počinje u 18 časova po našem vremenu

Podelite na društvenim mrežama
Share This