Vojvodina NS seme – Ribnica  3:0 (25:21, 25:16, 25:19)

 

Novi Sad: Velika dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 150, sudije Stojanac i Rogić.

Vojvodina NS seme: Simić 10, Vučićević 1 , Bajandić, Stevanović 8, Vemić 5, Kujundžić, Peković, Mehić 10, Radović, Todorović 2, Rudić 3, Perić 8.

Ribnica: Stefanović 2, Trivunić, Marković, Zečević, Vukmirović 1, Medurić 4, Petrašinović, Milovanović 6, Paunović 16, Skakić 9, Bićanin, Savić.

Odbojkaši Vojvodine NS seme ponovo su u pobedničkom ritmu. Posle plasmana u polufinale Kupa Srbije, Novosađani su slavili i u osmom kolu Superlige, pošto su na svom terenu savladali Ribnicu 3:0. Prvi set imao je zaista čudan i zanimljiv tok. Ekipe su igrale sa dosta oscilacija, osvajale poene u serijama i smenjivale se u vođstvu. Poveli su gosti 3:1, crveno-beli izjednačili, a Kraljevčani uzvratili za 8:7. Dobar servis i blok doneli su Vojvodini 9:8, ali je odmah nakon toga Ribnica došla do novog preokreta – 12:9.

To je definitivno bio i poslednji okidač za aktuelne šampione da dodatno podignu nivo igre i kontrolu seta preuzmu u svoje ruke. Poen Stevanovića, te Vemića, pa servis Mehića doneli su Novosađanima visoko vođstvo od 20:15, što je bilo dovoljno da se ovaj deo meča rutinski privede kraju.

Silovito su nakon toga otvorili puleni trenera Osmankača drugi set (10:5) i, kako se kasnije pokazalo, to je bio kraj Kraljevčana u ovom susretu. Prilično ubedljivo dobili su Novosađani i treći set. Priliku su opet dobili gotovo svi igrači.

– Većina ekipa u Novi Sad dođe rasterećeno i igra veoma motivisano. No, nama je trebalo malo vremena da postavimo sve na svoje, da podignemo nivo igre i kasnije rezultat više nije dolazio u pitanje. Zadovoljan sam time kako je ekipa odreagovala i držala koncentraciju od finiša prvog seta, pa do kraja meča. I dalje smo u teškom ritmu, imamo puno utakmica, zato sam neke odmarao, mlađi su dobili šansu i dobro se pokazali – istakao je Nedžad Osmankač, šef stručnog štaba Vojvodine NS seme.

– Odigrali smo dobro, bilo je prostora da i mi mlađi uđemo i pokažemo šta znamo. Najvažnije je da smo zabežili novi trijumf i ostali nepobedivi na našem terenu – rekao je Andrej Rudić, srednji bloker Vojvodine.

Podelite na društvenim mrežama
Share This