Sigurno najveći izazov u ovom delu sezone, a u okviru Superlige, odbojkaši Vojvodine NS seme imaće u nedelju, 26. novembra u Novom Pazaru. Sa istoimenom ekipom, u derbiju sedmog kola sastaće se Novosađani u 18 časova u dvorani „Pendik“, pa će tako koplja konačno ukrstiti dve neporažene ekipe i, prema svemu sudeći, najveći konkurenti za trofeje u ovoj sezoni.

U dosadašnjih šest kola lige i jedna i druga ekipa pokazale su dobre partije, zabeležile sve pobede, s tim što je Vojvodina uknjižila tri boda više.

– Dres Vojvodine je uvek teško nositi i to igrači znaju. Za svaki meč se jednako spremamo, a ovakve specijalno iščekujemo. Znamo dobro rivala, znamo kakva je tamo atmosfera i sigurno je da će zbog domaćeg terena Novi Pazar biti u prednosti. Njima svaka čast, uz nas su jedina neporažena ekipa, igraju dobro. Naš zadatak je da damo maksimum, očekujem veliku bitku, težak i zanimljiv meč – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Srednji bloker Stevan Simić naglasio je da nijedno gostovanje nije lako, posebno u Novom Pazaru, ali je dodao i to da je njegova ekipa motivisana i da želi bodove.

– Neće biti jednostavno to znamo. U borbi za prvo mesto na tabeli do kraja ima još mnogo da se igra, mnogo je važnija činjenica da se sastajemo sa direktnim konkurentom za trofeje i zbog toga treba da se borimo da pobedimo. To bi moglo mnogo da bude značajno za dodatno samopouzdanje. Atmosfera je dobra, vredno radimo, mislim da ćemo biti spremni i da ćemo dati sve od sebe – poručio je Simić, a mladi Pavle Perić je dodao: – Novopazarci imaju jako dobru ekipu, tabela to potvrđuje, a kod kuće su zaista u prednosti, tamo je poseban ambijent. No, mislim da podižemo formu, verujemo u sebe i želimo bodove u derbiju.

Podelite na društvenim mrežama
Share This