Jedinstvo – Vojvodina NS seme 1:3 (26:28, 19:25, 25:21, 16:25)

Stara Pazova: HS „Stara Pazova“, gledalaca 100, sudije Balandžić i Simić.

Jedinstvo: Bjelica 10, Mladenović, Milić 10, Pešut 6, Radišić, Majstorović, Milutinov 8, Bojičić 3, Škrbić 6, Micić 18, Paravinja, Roljić.

Vojvodina NS seme: Simić 13, Vučićević 19, Bajandić, Stevanović 10, Vemić, Narančić, Kujundžić 16, Peković, Mehić 12, Radović 2, Todorović 1, Perić.

Prvotimci Vojvodine NS seme napravili su prvi korak ka plasmanu u polufinale Kupa Srbije, pošto su u prvom meču četvrtfinala u Staroj Pazovi savladali domaćina rezultatom 3:1. U Jedinstvu su Novosađani imali mnogo nezgodnijeg protivnika, nego što je to bio slučaj sa istim timom, samo pre nekoliko dana u ligaškom meču. Standardno, Pazovčani su na svom terenu igrali mnogo bolje, slobodnije, a tako su i ušli u ovaj duel. No, i sa druge strane mreže crveno-beli su uzvratili na isti način, brzo su napravili mini seriju za vođstvo od 10:7. Domaćin se nije predavao, ubrzo je odgovorio na pravi način, pa je u samom finišu poveo 20:17. Trener Vojvodine Nedžad Osmankač uveo je kod rezultata 23:21 za domaćina dizača Radovića umesto Todorovića, što se pokazalo pravim potezom. Usledio je poen Stevanovića za prvu set loptu, Jedinstvo je dva puta izborilo izjednačenje, a treću priliku realizovao je Mehić za vođstvo od 1:0. Bolje i sigurnije odigrali su Novosađani drugi period ovog susreta, napad je odlično funkcionisao, pa se rutinski stiglo do 2:0. Došlo je tada malo do opuštanja u redovima aktuelnog šampiona, što su Pazovčani maksimalno koristili i izborili se za počasni set. No, već u četvrtom setu postavili su crveno-beli sve na svoje mesto, bili su dobri u svim elementima, te ubedljivo rešili ovaj deo, a samim tim i celu utakmicu.

Revanš se igra 29. novembra u Novom Sadu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This