Spejser Tuluz – Vojvodina NS seme 3:1 (20:25, 25:22, 25:19, 25:23)  zlatni set 15:10

Tuluz: Palata sportova „Andre Brua“, gledalaca 1000, sudije Hosnut (Turska) i Milonakis (Grčka).

Spejser Tuluz: Šinenjez 7, Temponi, Birel 11, Ribens, Nikifor, De Amo 6, Demjanenko, Vilena 34, Bašić 17, Manasaki, Zagonel 15, Berži, Tavernir, Valgenvic.

Vojvodina NS seme: Simić 11, Vučićević 16, Bajandić, Stevanović 12, Vemić 1, Narančić, Kujundžić 14, Peković, Mehić 14, Radović 1, Todorović 2, Perić.

Prvotimci Vojvodine NS seme nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su u revanš meču u Tuluzu poraženi od domaćina 1:3, a nakon toga su izgubili i u zlatnom setu 10:15. Novosađani su počeli odlično i u egal igri u prvom setu uspeli su da se u drugom delu odvoje dobrim servisom, napadom i malim brojem grešaka. Igrali su crveno-beli motivisano, silovito, ali kad su došli na korak do cilja sve se okrenulo. U redovima mlade ekipe pojavili su se nesigurnost i trema, dok je sa druge strane domaćin zaigrao na sve, ili ništa. Francuski predstavnik popravio je igru u odbrani, ali i realizaciju kontranapada, pa je tokom celog drugog seta čuvao vođstvo i stigao do izjednačenja.

Najveći pad imali su crveno-beli u trećem periodu, ređale su se greška za greškom, protivnik se potpuno razigrao i pokazao pravo lice. Menjao je trener Osmankač, uveo je Radovića i Vemića, te je Vojvodina uspela da smanji veliki zaostatak i da koliko toliko umiri rivala.

Vratio je novosadski strateg postavu, Tuluz je i dalje bio siguran i ubojit, ali su crveno-beli uspeli da anuliraju zaostatak u samoj završnici i izbore se za veliku šansu. U igri nerava, poen za poen, nisu imali ni sreće, pa je domaćin na razliku rešio četvrti set, čime je izborio zlatni set. Greške na sredini zlatnog seta Novosađani nisu uspeli da nadomeste u završnici, pa je domaćin slavio plasman u Ligu šampiona. Vojvodina NS seme takmičenje na evropskoj sceni nastaviće u CEV kupu, u šesnaestini finala, a igraće sa boljim iz dvomeča Barkom – Makabi.

 

Nedžad Osmankač, šef stručnog štaba Vojvodine NS seme: Sjajno smo otvorili utakmicu, ali nismo uspeli da nastavimo u istom ritmu. Mlada ekipa nije psihički uspela da iznese teret, izgubili smo utakmicu u drugom setu i u završnici četvrtog. Mislim da je tast na vagi bilo iskustvo Tuluza. Moramo da se oporavimo, ustanemo i nastavimo, jer jedino tako možemo dalje da napredujemo. Svi nam je jako žao, jer smo mnogo truda uložili u ove kvalifikacije. No, za ove momke biće to velika škola, okrećemo se CEV kupu i domaćim takmičenjima.

Nikola Peković, libero Vojvodine NS seme: Ušli smo jako motivisano i ambiciozno, zaista smo želeli pobedu, ali jedan set nije bio dovoljan. Francuzi zaista imaju odličnu ekupu, to su sada i dokazali, a mi nismo iskoristili neke šanse. Ne znam ni šta bih rekao, razočarani smo, ali moramo da se oporavimo i nastavimo dalje.

Podelite na društvenim mrežama
Share This