Napravili su prvotimci Vojvodine NS seme prijatno iznenađenje u Novom Sadu i sa pozitivnim rezultatom otišli veoma motivisano na revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ušli su hrabro u meč, borili se kao lavovi i vrlo brzo stigli na samo set do ispunjenja snova. Međutim, kada je trebalo napraviti još taj jedan korak mladost je opet uzela danak. Vezale su se i ruke i noge, momci nisu uspeli da se izbore sa pritiskom, dok je domaćin zaigrao na sve, ili ništa.

Imali su prvotimci Vojvodine NS seme nekoliko prilika, u jednom momentu su i konsolidovali redove, ali je sve na tome i ostalo. Definitivno, najjače evropsko klupsko takmičenje, koje iziskuje mnogo više iskustva i takvih utakmica u nogama, moraće da sačeka neku drugu priliku i više zrelosti. Do tada crveno-belima ostaje da se okrenu važnim izazovima na domaćoj sceni, ali  CEV kupu.

-Dogodila se  naša mladost i to je to, nema tu puno filozofije. Odigrali smo sjajan meč u Novom Sadu, u revanšu je Tuluz podigao nivo igre. Zadovoljan sam kako smo ušli u meč, posle smo bez razloga stali i nismo se vratili. Možda su igrači očekivali manji otpor, a četvrti set smo izgubili na iskustvo. Želeli su momci uspeh, borili se i trudili i tu nema šta da se zameri. Izvući ćemo velike pouke iz Lige šampiona, zato se i nastupa u Evropi, tako igrači najbrže sazrevaju. Igračima je veoma teško, iako smo igrali sa vicešampionom Francuske, a žao mi je što nismo otišli dalje, jer bi to momcima mnogo značilo i bila bi ima nagrada za trud i rad. Možda je i malo rano za nas, mladi smo, a odbojka ne može da se igra bez iskustva – rekao je šef struke Novosađana Nedžad Osmankač i dodao: – Neće nam biti lako u narednom periodu, ipak treba da se oporavimo. Stalno ponavljam da je od dva boksera bolji onaj koji se posle pada pre oporavi. Očekuju nas dva meča domaćeg šampionata kod kuće ove nedelje i moramo da se vratimo na kolosek jer je titula prioritet. Žao mi je zbog ambiciozne i dobre uprave, ali i naših želja i ambicija, bili smo blizu.

I mladi David Mehić bio je vidno tužan zbog poraza.

– Imali smo pozitivan rezultat, dobro smo počeli, našli smo igru, ali su oni posle dali sve od sebe, jer su znali da nemaju šta da izgube. Igrali su neverovatno u polju, nas je to ubijalo, nismo imali rešenje. Očigledno je da nismo bili dovoljno psihički jaki. Ovo je za nas velika lekcija, imamo još dosta da učimo i napredujemo, a sada se okrećemo domaćim takmičenjima i CEV kupu – zaključio je Mehić.

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This