Prvotimci Vojvodine NS seme u subotu rano kreću put Francuske, gde će u nedelju, 12. novembra, odigrati revanš meč treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Posle pobede u prvom susretu (3:0) u Novom Sadu, u redovima crveno-belih svi su optimisti, ali i maksimalno oprezni, jer su svesni da je to bila tek prva etapa, te da ih ono najvažnije tek očekuje.

– Biće potrebno mnogo znanja i umeća, posebno smirenosti, strpljivosti i upornosti, ali i sreće. Jesmo priželjkivali pobedu na našem terenu, možda ne ovim rezultatom. U svakom slučaju to ne sme da nas ponese, odradili smo tek trećinu posla i moramo u Francuskoj da nastupimo tako kao da sve kreće ispočetka. To je jedini ispravan stav, treba sačuvati koncentraciju, biti još borbeniji, motivisaniji, trudimo se da gradimo mentalitet pobednika i nadamo se da ćemo to pokazati i na terenu. Dobro smo se pripremili, ali i oni sada nas mnogo bolje znaju, a verujemo da će kao domaćin Tuluz biti jedna sasvim druga ekipa, mnogo jača, bolja… Ako smo u Novom Sadu dali 150 odsto mogućnosti, u revanšu moramo 200. Idemo da igramo, da pružimo maksimum od prvog do poslednjeg poena, a verujem da ćemo tamo imati dobre uslove i prijatnu atmosferu – poručio je Nedžad Osmankač, šef stručnog štaba Vojvodine.

Srednji bloker Radiša Stevanović složio se sa trenerom.

– Prvu utakmicu treba da zaboravimo i da se potpuno okrenemo revanšu. I dalje mislimo da je Tuluz jaka i kvalitetna ekipa, koja će na svom terenu sigurno manje grešiti i biti daleko opasnija. Oni su možda jači fizički, ali mislim da je naša prednost tehnička. Mislim da nismo dali maksimum i da možemo još bolje. U svakom slučaju treba da igramo maksimalno i da idemo na pobedu, a ne da razmišljamo o dva seta – rekao je Stevanović.

Meč u Tuluzu igra se u dvorani Andre Brua u 20 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This