Vojvodina NS seme Novi Sad – Spejser Tuluz 3:0 (25:22, 25:23, 25:21)

Novi Sad: Velika dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 3000, sudije Pušer (Italija) i Georgijev (Bugarska).

Vojvodina NS seme: Simić 8, Vučićević 12, Bajandić, Stevanović 5, Vemić, Narančić, Brborić, Kujundžić 12, Peković, Mehić 12, Radović, Todorović, Rudić, Perić.

Spejser Tuluz: Šinenjez 2, Temponi 15, Birel 3, Ribens, Nikifor 3, De Amo, Demjanenko 5, Vilena 11, Bašić 13, Manasaki, Zagonel, Valgenvic.

Veliki korak napravili su prvotimci Vojvodine NS seme ka plasmanu u najelitnije klupsko takmičenje, pošto su u prvom meču treće runde kvalifikacija savladali francsku Tuluz 3:0. Možda je za mnoge ovakav rezultat bio iznenađenje, ali ne i za crveno-bele igrače i stručni štab, koji su znali tačno šta žele i imali recept za ostvarenje. Još kada su dobroj igri, motivisanosti i borbenosti krila dali navijači sa lepo popunjenih tribina u velikoj sali, onda ishod i nije mogao biti drugačiji.

Novosađani su dobro otvorili meč, počeli su sigurno, precizno, a glavna figura u tim momentima bio je srednji bloker Stevan Simić. Najpre je odveo ekipu na tehnički tajm-aut sa 8:4, a onda je blokom doneo lepo vođstvo od 10:5 i 16:10. Razigrali su se potpuno domaći, pa je ubrzo posle kontre Mehića bilo 20:14. Samo na kratko su gosti iskoristili opuštanje Vojvodine, malo se približili, ali je Kujundžić stavio tačku na ovaj set – 25:22. Francuski predstavnik podigao je nivo igre, pa je u nastavku bilo nešto neizvesnije, ali su dobar servis, požrtvovana odbrana i upornost u napadu vraćali Vojvodinu iz zaostatka i ponovo joj donosili prednost.

Možda i najzreliju igru prikazali su Novosađani u trećem setu. Nisu sebi dozvoli opuštanje, igrali su požrtvovano u odbrani, gotovo da nisu grešili, imali su dobar servis, a čini se da je rivala najviše iznenadila brza i moderna partija Vojvodine. Uz podršku sa tribina hrabro su koračali ka konačnom trijumfu.

Ovu lepu sportsku priredbu i pobedu Vojvodine ispratili su tribina predstavnici Grada, Odbojkaškog saveza Srbije, pokrajine, članovi Uprave i sponzorskog pula kluba, bivši reprezentativci, a posebno podršku pružili su novosadski sportisti, paraolimpijci stonoteniseri Spina, košararkaši, rukometaši, fudbaleri i vaterpolisti. Specijalni gost bio je Bane Krstić, koji je izveo sada već prepoznatljivu himnu „Ćiribu ćiriba“.

Revanš meč igra se 12. novembra u Tuluzu, a Vojvodini su za prolaz potrebna dva seta. U slučaju da Francuzi pobede 3:0, ili 3:1 igraće se zlatni set.

Luka Bašić, igrač Tuluza: – Nismo poznavali Vojvodinu, nismo imali ni dovoljno snimaka i definitivno se ovde nismo snašli. Ali, ne mogu da kažem da nas je iznenadila. Očekivali  dobru igru domaćina, to je kvalitetna mlada ekipa i zasluženo je pobedila.

David Mehić, igrač Vojvodine NS seme: Nije bilo baš tako lako kako to rezultat govori. Pomučili smo se, ali smo ispoštovali sve dogovore, borili se i bili zaista motivisani. Želim da zahvalim i publici, iznenadila nas je ovako lepa poseta, možda nismo očekivali i bilo je lepo igrati u takvoj atmosferi. Tuluz ima jaku ekipu i sigurno će u svojoj sali igrati bolje, neće biti lako, a mi bismo više od svih voleli da se plasiramo  u grupnu fazu.

Stefan Sapinar, trener Tuluza: Nisam očekivao baš ovakav rezultat, mislio sam pre svega da ćemo mi igrati bolje. Napravili smo previše grešaka i na taj način nismo mogli da učinimo mešto protiv dobre ekipe Vojvodine. Nadam se da ćemo igrati bolje u Tuluzu, a verujem da je još sve moguće.

Nedžad Osmankač, trener Vojvodine NS seme; Možda deluje da je bilo lako, ali u svakom setu morali smo da naradimo za svaki poen. Momci su ispoštovali sve dogovore, bili su borbeni, ostavili su srce na terenu i to je nešto što krasi ovu generaciju. Ovo je tek prva etapa, očekuje nas i revanš. Ja sam optimista kao i pred prvu utakmicu, važno je da mi damo sve od sebe, da igramo  još bolje nego sada, pa ćemo videti gde će nas to odvesti.

Podelite na društvenim mrežama
Share This