Derbi četvrtog kola Superlige biće odigran u Nišu, a snage će, u subotu 4. novembra, odmeriti dve do sada neporažene ekipe sa istim brojem bodova – domaćin i Vojvodina NS seme.  Za Novosađane će ovo biti prilika da potvrde dosadašnje dobre igre i pobede, kako u ligi, tako i u Kupu Srbije. Takođe, duel protiv neugodnog Niša biće i pravi test uoči susreta koji crveno-bele očekuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a koji je na programu već u sredu, 8. novembra, u Spensu.

– Niš ima kvalitetnu ekipu sa dosta iskusnih legionara. Poput još nekih timova i oni su angažovali nekolicinu igrača, koji su igrali u inostranstvu i to je nešto što ovu sezonu čini zanimljivom. Tu su i mladi odbojkaši Batak i Kovač, imaju zaista dugačku klupu. Biće to pravi izazov, imaćemo jak sparing pred evropski izazov i radujem se derbiju u Nišu. Prilika je to da vidimo gde smo, da li idemo uzlaznom putanjom. Očekuje nas sigurno težak i zanimljiv superligaški meč – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Prvotimci Vojvodine svesni su zadatka koji im predstoji u „Čairu“.

– Biće to kvalitetna utakmica, Niš igra sjajno ove sezone i mi  moramo biti maksimalni i ozbiljni od prvog do poslednjeg poena, ukoliko želimo da uknjižimo novu pobedu. Dobar rezultat bi nam mnogo značio pred meč Lige šampiona – izjavio je Marko Narančić, a Vuk Todorović nastavio: – Očekuje nas težak meč, Nišlije imaju isti broj bodova kao i mi, nezgodni su na svom terenu, što su i pokazali u prethodnim duelima. Moramo i dalje da podižemo formu, da igramo još bolje, a ovo će biti pravi ispit i proba za sve nas.

Sportski direktor Nikola Marić ukazao je na to da je Niš jedna od ekipa koja je iskoristila pravo da u prvom delu sezone angažuje zanimljive igrače sa otvorenim ugovorom do eventualnog pronalaska angažmana u inostranstvu.

– Niš je najbolje to uradio, što je i potvrdio pobedama u prethodna tri kola. Imali su nezgodan raspored, ali ih to nije omelo.  Dobro su radili, igraju kvalitetno, pružaju priliku i mladim igračima, poput Bataka i Kovača, što je dobro za srpsku odbojku. Prilika je ovo da Čair bude popunjen, sala je atraktivna, lepa, postoje svi uslovi za dobru sportsku predstavu.

Meč u Hali „Čair“ počinje u 16 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This