Tim Vojvodine NS seme ispričao je prošle godine zlatnu priču. Sa mladim timom i novim stručnim štabom utaban je dobar put i sada je želja svih da nastave istim čvrstim koracima, ali još jače i bolje.

Upravo ovim rečima počela je promocija ekipe za novu sezonu, koja je održana u subotu u sali 4 Kongresnog centra, a u okviru LORISTA i Sajma sporta. U prisustvu članova Upravnog odbora, pula sponzora, sportskih radnika, prijatelja kluba, medija, specijalnih gostiju naših paralompijaca i ekipe iz Danske predstavnici crveno-belog kolektiva govorili su o tradiciji, radu na svim poljima, planovima i sportskim željama.

Nezaobilazna je bila priča o novom menadžmentu, koji je već potvrđenoj energiji dao potporu i krila. Govorilo se i o renoviranju klupskih prostorija, obnavljanju marketinških resursa…

– Pred prvom ekipom sada je veliki zadatak, da sačuva ono što je osvojeno prošle godine. Želim da se zahvalim gradu Novom Sadu i generalnom sponzoru, Institutu za ratarstvo i povrtarstvo, jer bez njih ovo ne bi bilo moguće, ali i Pokrajini koja nam pomaže u organizaciji mnogobrojnih turnira. Zahvalnost ide i novom pulu sponzora, koji će nam pomoći da uradimo mnogo više, da budemo prepoznatljivi u Evropi –  rekao je generalni direktor Nikola Salatić i zahvalio se Novosadskom sajmu, koji je ustupio prostorije za predstavljanje tima.

 

Naravno, u prvom planu su uvek teren i sportski rezultati. O sastavu ekipe i ciljevima govorio je sportski direktor Nikola Marić.

– Zadovoljstvo mi je da predstavim naš prvi tim. Što se tiče sastava,  uspeli smo da sačuvamo osnovu ekipe od prošle godine. Starteri koji su igrali poslednju utakmicu sa Crvenom zvezdom su uglavnom tu, osim Premovića koji je otišao. Kompletan sastav predvođen je dizačima Todorovićem i Radovićem, primačima Mehićem, Kujundžićem i Perićem, liberom Pekovićem, Stankovićem, Simićem, Božidarom Vučičevićem, koji je na drugoj poziciji. Tu su i oni iz mlađih kategorija, Brborić i Rudić, a iz dopunske selekcije Đorđević i Bajandić.

Pojačali smo se sa iskusnim  Stevanovićem,  Vemićem i Narančićem. Cenim, da ovaj sastav, uz stručni štab koji je u drugoj godini rada i ima iza sebe titulu šampiona, poseduje određene vrednosti koje mogu da zadovolje naše ambicije na domaćoj sceni. Treba da odbranimo titulu, ali i da napadnemo kup takmičenja. Što se tiče međunarodne scene, treba da radimo na tome da ovaj sastav, pre svega mlađi igrači ostanu u Vojvodini do svoje 25 godine. Tada bi u Evropi bili konkurentni. Naš rival u kvalifikacijama Lige šampiona je protivnik po meri. Tuluz nije krem francuske odbojke, ali su prošle godine postigli odličan rezultat. Ako tim podigne formu i za mesec dana bude u prilici da odigra svoj maksimum, možemo se nadati dobrom rezultatu. Ali treba reći da su oni favoriti. Optimista sam i smatram da su ciljevi ostvarivi. Tim je odlično radio u pripremnom periodu. Iza nas su dva meseca i 20 prijateljskijh utakmica međunarodnog karaktera. Pobeđivali smo, što znači da ima potencijala. Naravno, potrebni su nam i sportska sreća i podrška. Zato zovem navijače u Novom Sadu da popune sale u Spensu i da nam pomognu, jer ćemo tako lakše doći do rezultata – poručio je Marić.

Promocija je začinjena prezentacijom, dobrim štimungom i muzikom, koja je pratila izlazak igrača i stručnog štaba. Prisutnima su se obratili i kapiten Čedomir Stanković, te šef stručnog štaba Nedžad Osmankač. Stanković je izrazio nadu da će dobar rad i atmosfera doneti rezultate, dok se Osmankač osvrnuo na dobre pripreme i veliki broj utakmica.

– Moram biti zadovoljan učinjenim, ali tek nam predstoji težak rad. Nadam se iskreno da će nas zdravlje pratiti i da će nam se Vučićević brzo oporaviti. Ne osećamo neki poseban pritisak, jer se on u ovom klubu podrazumeva. Dres Vojvodine ima posebnu težinu i svako ko ga obuče mora da ide na trofeje. Nadam se da će se i želja sportskog direktora Marića ostvariti, a to je da duže zadržimo mlade igrače. Recimo, budžeti evropskih klubova su daleko veći, mi imamo rad, kvalitet, dobre selekcije i tome samo treba dati potporu. Želim da se zahvalim novim sponzorima i članovima Upravnog odbora što su do sada već potvrdili da mogu da pomognu – zaključio je Osmankač.

Predstavljeni su takođe spot za Ligu šampiona, kao i novi broj časopisa OK Voša.

Podelite na društvenim mrežama
Share This