Za pobednički pehar na osmom „Memorijalu Žarka Petrovića“ u petak u 19 časova boriće se ekipe Vojvodine NS seme i Dobrudže. Naime, obe ekipe posle dva kola imaju isto toliko pobeda, pa će njihov međusobni turnir odlučiti o tome ko će poneti Žaretov trofej.

Novosađani su u drugom kolu savladali Gentofte 3:0 (28:26, 25:21, 25:11) i to posle veoma zanimljvog prvog seta. Danci su praktično sve vreme imali osetniju prednost (8:3, 16:12, 21:17), ali su crveno – beli, kako je set odmicao, dolazili sebi, približavali se i na kraju i preokrenuli. Čini se da je upravo takav epilog prelomio čitavu utakmicu, te su domaćini u drugom setu bili prilično sigurno, a u trećem potpuno dotukli rivala. Šef stručnog štaba Nedžad Osmankač mešao je karte u ovom duelu, pa je tako praktično svim igračima pružio šansu. Najviše poena osvojili su Vučićević i Stanković (po 11), ali su se istakli i Mehić sa 9, te Perić sa 8, koji je dominirao u trećem setu.

U drugoj utakmici Dobrudža je mnogo teže došla do pobede i to pošto je od 0:2 preokrenula na konačnih 3:2 u svoju korist – po setovima 23:25, 14:25, 25:20, 25:20, 15:11.

Nedžad Osmankač: U početku smo imali problema, najviše na prijemu, ali kako je set odmicao, angažovanjem više igrača, preokrenuli smo i u nastavku je sve bilo lakše. Razvoj situacije na terenu mi je otvorio prostor da pružim šansu svim igračima. Svi su se pokazali i za mene su to sad slatke muke, treba odlučiti ko će izaći na teren. Drago mi je što napredujemo i što smo iz dana u dan sve bolji. Kada je u pitanju meč sa Dobrudžom, mislim da tu nema mnogo nepoznanica. Jako dobro se znamo, takođe smo sportski prijateljii verujem da ćemo odigrati lepu utakmicu. Iskreno se nadam da će taj tas na vagi biti na našoj strani.

Denis Janka: Prezadovoljan sam prvim setom, vrlo lepo smo igrali, ali je na kraju Vojvodina odservirala i okrenula. U drugom setu je to bilo manje dobro, a u trećem smo potpuno pali. Ipak, mislim da napredujemo i da ćemo trećeg dana igrati još bolje i pokazati da možemo i da pobedimo.

Poslednjeg dana turnira u 16 časova igraju Finikas i Gentofte (pomereno zbog tv prenosa drugog meča), a u 19 časova sastaju se Vojvodina NS seme i Dobrudža. Taj duel prenosiće direktno Novosadska televizija.

Podelite na društvenim mrežama
Share This