Tradicija obavezuje, a šampionski pehar tu obavezu čini još većom. Zato se Odbojkaški klub Vojvodina NS seme maksimalno priprema za novu sezonu, na svim poljima. Dani koji slede biće prava uvertira, a u crveno – belom kolektivu su ih, opravdano, nazvali „Danima šampiona“. Naime, prvak Srbije će bez sumnje obeležiti početak oktobra u sportskom Novom Sadu.

Lepa priča počeće već sutra u maloj dvorani SPC „Vojvodina“, jer će od 4. do 6. oktobra biti održan tradicionalni „Memorijal Žarka Petrovića“. Uporedo u maloj i velikoj sali od 6. do 8 oktobra na „Memorijalu Dušana Tojagića“ igraće odbojkaške nade, a ovaj bogat takmičarski program biće začinjen nastupom kluba na LORIST-u.

Međunarodni turnir posvećen odbojkaškoj legendi imaće posebnu važnost, jer se ovoga puta obeležava 10 godina kako veliki Žarko Petrović nije sa nama. Na osmom po redu memorijalu, osim domaćina Vojvodine, igraće i bugarska Dobruđa, grčki Foinikas i danski Gentfofte.

– Imali smo napornu i bogatu turneju u Bugarskoj i Grčkoj. Svi zajedno smo prošli puno toga, odigrali mnogo utakmica, pa se ovom prilikom zahvaljujem se direktorima i novoj upravi što su nam omogućili takve pripreme. Imali smo lakše zdravstvene tegobe na pripremama, pa smo tek poslednju utakmicu igrali u željenoj formaciji. Dobro znamo kojim putem želimo da idemo, a ovaj turnir biće poslednja provera pred novu sezonu. Dobruđa je osvajač Kupa Bugarske, gotovo da nije menjala sastav, ima iskusnu i uigranu ekipu. Sa Foinikasom smo igrali u Grčkoj, imaju nekoliko stranaca, novog dizača, dobro smo ih prostudirali i mogu da kažem da su kvalitetniji nego prošle godine. Uz to, bili su nam sjajni domaćini, pa i na tom polju želimo da uzvratimo. Gentofte ima dosta reprezentativaca, a naš nacionalni tim se u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo mučio sa selekcijom Danske. Tako da verujem da je ovaj tim takođe izuzetno dobar. Biće pravo osveženje na turniru i dobro je da možemo videti i jednog skandinavskog predstavnika. Očekujem šest lepih utakmica, a sugrađane pozivam da dođu u malu salu, podrže nas i uživaju u odbojci. Naravno, očekujem puno razumevanje za našu mladu ekipu – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Kapiten Čedomir Stanković poručio je da su se svi uželeli Novog Sada i da se raduju mečevima na domaćem terenu.

– Posle mesec dana napolju vraćamo se kući. Obavili smo dobar posao, odigrali smo više utakmica nego inače i moram da kažem da ima mnogo pozitivnih stvari, ali i onih koje moramo ispravljati. Na turniru ćemo imati tri jaka rivala, protiv dva smo već igrali i znamo šta nas čeka. Publici želimo da se pokažemo u lepom svetlu i da na taj način napravimo pravu uvertiru u novu sezonu – rekao je Stanković.

Sportski direktor Nikola Marić složio se sa tim da je ovoj ekipi potrebna podrška.

– Ekipu smo nadogradili angažovanjem Stevanovića, Vemića, Narančića, a tu je i mladi Bajandić. Postoji mogućnost dopune, no ovo je neki sastav na koji računamo. Ipak, za mene je najveći utisak to što smo zarotirali igru. Krenućemo u dijagonali sa mladim korektorom Vučićevićem, koji je do sada igrao na mestu srednjeg blokera. Trener Osmankač je probao više varijanti, dao je šansu svim igračima. Mislim da je to prvi put da su tokom priprema igrali baš svi, pa čak i oni koji neće biti deo prvog tima. Urađen je veliki posao, spremni smo za turnir, ali i kasnije za izazove u novoj sezoni. Memorijal će biti kvalitetan, možda jesmo favoriti, ali ne zato što imamo neku obavezu, nego smo jednostavno pokazali tokom priprema da možemo igrati sa jakim timovima – objasnio je Marić i dodao: – kada je u pitanju Memorijal Dušana Tojagića, on je zamišljen kao turnir odbojkaških nada, na kojem će nastupiti igrači rođeni 1999. i mlađi. Vojvodina je bila gost u Italiji, pa sada vraćamo domaćinstvo ekipi Future. Bečej i Proleter dobro rade sa mladima, tako da ćemo sigurno gledati lepe utakmice. Želimo da ovaj turnir traje, da ga proširimo, a neka nova dešavanja u klubu će nam to omogućiti. Naš rad sa mlađim selekcijama zaslužuje posebno poštovanje, jer nam je to obezbedilo život decenijama.

Pored dva zanimljiva turnira, Vojvodina NS seme imaće od 5. do 7. oktobra štand u hali 3 na Sajmu sporta, a na svečanoj bini u istoj hali imaće i dve lepe priredbe. Najpre će 6. oktobra u 12 časova biti održana tribina „Put do uspeha“, na kojoj će govoriti šef stručnog štaba Nedžad Osmankač, igrač Miloš Vemić, sportski psiholog Mariana Tišma, zlatni olimpijac Vasa Mijić i drugi gosti. Dan kasnije, u subotu 7. oktobra u 13 časova, na istoj bini, klub će organizovati svečanu promociju tima za novu sezonu. Do sada su promocije Vojvodine bile uglavnom zatvorenog tipa, na kojima se klub prigodnim programom, defileom igrača i govorima rukovodioca, trenera i kapitena, predstavljao medijima, članovima Upravnog odbora, sponzorima, prijateljima kluba i gradskim funkcionerima. Ovoga puta crveno – beli kolektiv odlučio je da napravi korak više i “izađe u javnost”, a nekako se Sajam sporta nametnuo kao pravo mesto za interakciju, druženje i predstavljanje ne samo onima gore nabrojanim, nego i svima koji to budu poželeli, poklonicima odbojke, sporta uopšte, malim i velikim navijačima, posetiocima LORIST-a…

Memorijal Žarka Petrovića
Sreda, 4. oktobar
Vojvodina NS seme – Foinikas 17 časova
Svečano otvaranje
Dobruđa – Gentofte 19 časova

Četvrtak, 5. oktobar
Vojvodina NS seme – Gentofte 17 časova
Foinikas – Dobruđa 19 časova

Petak, 6. Oktobar
Gentofte – Foinikas 17 časova
Vojvodina NS seme 19 časova
Dodela priznanja

Memorijal Dušana Tojagića
Petak, 6. oktobar
Vojvodina NS seme – Futura Volej 14 časova
Bečej – Proleter 16 časova

Subota, 7. oktobar
Vojvodina NS seme – Bečej 17 časova
Proleter – Futura Volej 19 časova

Nedelja, 8. oktobar
Vojvodina NS seme – Proleter 9.30 časova
Bečej – Futura Volej 11.30 časova

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This