Odbojkaši Vojvodine NS seme polako zaokružuju prvi mesec priprema za novu sezonu. Program rada, koji je napravio šef stručnog štaba Nedžad Osmankač (a koji je sada na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom), trenutno sprovodi njegov asistent Siniša Gavrančić sa ostalim saradnicima. Svi momci, pa čak i oni najmlađi dobro podnose sve što se pred njih postavlja kao zadatak.

– Završavamo četvrtu nedelju priprema i zaista smo zadovoljni kako to za sada izgleda – kaže Gavrančić i nastavlja: – Svi vredno rade, a posebno obraćamo pažnju na one najmlađe. Prve tri sedmice smo radili pre podne u teretani, a posle podne na pesku, gde je cilj bio da ojačaju ligamente, zglobove… Sada smo popodnevne treninge prebacili u salu. Trenutno ima 15 igrača, a fale nam Perić i Vučićević. Oni su u Modeninom kampu u Italiji i vraćaju se ovog vikenda, tako da ćemo biti kompletni. Još sledeće nedelje radićemo u Novom Sadu, a onda pripreme nastavljamo u Bugarskoj.

Novosađani će u petak, 25. avgusta. odigrati i prvu utakmicu, ali će ona biti više revijalna. Naime, prvotimci Vojvodine biće gosti u Somboru, gde će snage odmeriti sa ekipom domaćina.

– Cilj posete je učvršćivanje saradnje dva grada, Sombora i Novog Sada, kao i afirmacija odbojke. U sklopu toga bićemo najpre gosti u njihovoj Opštini, malo ćemo prošetati gradom, a onda i odigrati utakmicu – predočio je generalni direktor Nikola Salatić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This