Počinje veliko finale Štampaj email
Cela sezona staće u ono što sledi – veliko finale plej-ofa, u kojem će se odbojkaši Vojvodine NS seme za titulu prvaka države boriti sa Crvenom zvezdom. 

Sve što su do sada uradili Novosađani će imati zadatak da potvrde u završnim borbama za najvredniji trofej. Svi u kolektivu slažu se sa tim da je pravo vreme da ekipa na terenu da najbolje od sebe, a publika sa tribina da pruži bezrezervnu podršku, te da tako zajedno idu ka zacrtanom cilju.

Svesni su Novosađani da će biti teško i istovremeno veruju da će poklonici odbojke imati prilike da uživaju u kvalitetnim i neizvesnim mečevima, ali i pravom nadigravanju dva velika rivala. Do titule vode tri pobede, a prve dve utakmice finala igraće se u Novom Sadu, najpre 13. aprila u 18 časova, a onda i 17. aprila u 17.30. Treći i eventualno četvrti meč biće u Beogradu, dok bi se po potrebi majstorica opet igrala u Novom Sadu.

-  Srećan sam i zadovoljan što smo u ovoj sezoni stigli do momenta kada ćemo se boriti za titulu. Ponosan sam na sve momke, dobro su sve izdržali i još uvek to čine. Izašli su iz mnogih teških situacija, učili su i zasluženo stigli do završnice, koju smo svi toliko želeli. Očekuje nas neizvesno finale, biće to sportski spektakl, a naš klub će se i organizaciono potruditi da sve bude na najvišem nivou. Nadam se da će nas publika podržati, jer su to momci zaslužili. Crvena zvezda ima dugačku klupu, ali imamo i mi recept. To su, osim našeg potencijala, borbenost, strpljivost i upornost – rekao je trener Nedžad Osmankač.

Srednji bloker Ćedomir Stanković ukazao je na to da Zvezda zna kako se igraju velike utakmice, ali i da njegova ekipa ima kvalitet za najviši domet.

- Beogradski crveno-beli su podigli nivo igre u odnosu na ligaški deo i to ih je dovelo do finala. Iza nas je naporna sezona, a sada je prilika da pokažemo sve što možemo. Ne sumnjam da ćemo biti pravi. Idemo korak po korak, razmišljamo samo o prvoj utakmici i nadam se da pravim pristupom u dobroj atmosferi uz podršku sa punih tribina ovu finalnu seriju možemo započeti pobedom.

Libero Nikola Peković istakao je da tim treba da se okrene sebi, jer je to ključ za uspeh.

- Nije floskula, ali zaista treba da gledamo u naše dvorište, da mislimo o našoj igri i da na terenu pokažemo da smo najbolji. Došli su mečevi za koje smo trenirali, radili i igrali cele sezone. Po ko zna koji put pozvaću navijače i nadam se da će sada i konačno ispuniti tribine. Mislim da smo kao ekipa i kao klub zaslužili podršku i punu salu. A kada će, ako ne sada, publika ispuniti tribine. Verujte da bi nam to mnogo značilo. Mi ćemo dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. Idemo od meča do meča, stepenik po stepenik. Ako budemo bili pravi, pobeda neće izostati – poručio je Peković.

Sportski direktor Nikola Marić istakao je da Vojvodina zaista dugo igra završnice prvenstva i da je taj kontinuitet važan. Optimista je i želi samo da ekipa bude do kraja zdrava i kompletna.

- Krenuli smo u ovu sezonu sa novim sastavom, sa željom da formiramo budućnost, a uz to smo napravili i rezultat. Učestvovali smo na tri fronta, na kraju došli do najvažnije stvari, finala prvenstva. Respektujemo rezultate Zvezde, ali mislim da ove sezone imamo potencijal za najviši stepenik. Moramo da pružimo kvalitetnu igru i da uvek imamo na umu da je to serija, koja može doneti razne rasplete. Dakle, gotovo je tek kad neko dođe do tri pobede. Dobro igramo u našoj sali, domaći teren može biti prednost, ali pečat tome mogu dati tek pripadnost i podrška publike – zaključio je Marić.

Ulaz u malu salu je slobodan. 

 
< Prethodno   Sledeće >