Nažalost, provotimci Vojvodine NS seme nisu oba puta iskoristili prednost domaćeg terena, te je posle dva meča polufinalne serije rezultat 1:1. U drugoj utakmici Novosađani su posle 1:0 u setovima neobjašnjivo stali i dozvolili razigranoj Crvenoj zvezdi sa odličnim Gmitrovićem da napravi brejk i izbori sigurna  dva meča na svom terenu.

Puleni trenera Nedžada Osmankača igrali su u većem delu drugog susreta mlako, nesigurno, nedostajalo je agresivnosti, energije i volje iz prve utakmice. No, aktuelni šampion i dalje ima iste ambicije, već je jednom slavio u Beogradu ove sezone, a pokazao je nebrojeno puta da jako dobro može da odigra u gostima. Zato se hrabro Novosađani spremaju za sutrašnji duel u Beogradu (ponedeljak, 19. mart, 18 časova) , uz želju da već  u prvom meču na strani vrate brejk.

– Još na početku sezone govorio sam da nikoga ne treba da zavara loša forma Zvezde. Ona jeste slabije ušla u sezonu, ali znali smo svi da će igrati mnogo bolje. Kako je liga odmicala Beograđani su to i potvrdili, a očigledno su sada na vrhuncu forme. Naravno, da ne zaboravim sjajnog Gmitrovića. Zato sam i očekivao teško polufinale. Put do željenog cilja ne može biti lak i moramo za svaki meč zbog toga biti maksimalno spremni. Ne smemo sebi dopustiti opuštanje poput onoga u drugoj utakmici. Imali smo neobjašnjivi pad, ali očigledno da većina mlađih igrača ne shvata dovoljno ozbiljne sve zadatke koji su stavljeni pred njih, na tome moraju da rade i da budu u svakom momentu potpuno fokusirani. Moderna odbojka je takva, ako popustite izgubićete i u Ljigu, a ne protiv rivala kao što je Crvena zvezda. Znam zašto to pričam, jer nije prvi put da nam se to dešava u ovoj sezoni. Kada pričam o zadacima, u to spadaju i ambicije kompletnog kluba, ili su igrači spremni za to, ili ne – ističe šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

Ipak, novosadski strateg veli da im je svima prijao vikend i da su učinili sve da se maksimalno spreme za treći meč.

– Pre svega smo se koliko toliko odmorili, probali da se resetujemo posle poraza i udaljimo od svega. Nije bilo baš mnogo vremena, prosto ovakav kalendar ne ostavlja prostora, ali to je nešto o čemu treba ozbiljno razgovarati kada se sezona završi. Mi smo se okrenuli sebi, analazirali smo drugu utakmicu, imali smo sastanke, trenirali smo i verujem da ćemo biti spremni. Ako bih govorio o tome koji je pravi recept, možemo se odmah osvrnuti na prvi meč. Moramo biti fokusirani od prvog do poslednjeg poena, napasti servisom i igrati agresivno i konkretno. Samo takav pristup donosi nam željeni rezultat – zaključuje Osmankač.

Podelite na društvenim mrežama
Share This