Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 3:0 (25:16, 25:23, 25:18)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 500, sudije Gradinski i Radovanović.

Vojvodina NS seme: Simić 7, Vučićević, Stanković 1, Stevanović 8, Vemić, Kujundžić 11, Peković, Mehić 19, Šormaz, Todorović 4, Perić, Suhinjin 6.

Crvena zvezda: Jevtić, Tadić, Stoković, Gmitrović 1, Mašulović 9, Petrović 1, Nejić 4, Jovanović 4, Dodić 14, N. Pavlović 2, Andonović 2, D. Pavlović 6.

Prvotimci Vojvodine poveli su 1:0 u polufinalnoj seriji, pošto su u prvom meču savladali Crvenu zvezdu 3:0. Nošeni podrškom sa tribina Novosađani su odigrali jednu od najboljih partija ove sezone, borbeno od prvog do poslednjeg poena, agresivno, sigurno, sa vrlo malo grešaka i dobro u svim elementima. Gotovo nijednog  momenta nisu davali nadu protivniku, samo u finišu drugog seta se Zvezda sasvim primakla, ali domaćin imao mirnu ruku.

Počeli su puleni trenera Osmankača motivisano, odmah su nametnuli ritam i prvo opipljivo vođstvo imali kod 11:8. Na servis Stevanovića prednost se uvećala, pa su Novosađani imali i 14:10. Dobar blok, servis, precizan napad i velika borbenost vodili su Vojvodinu  do ubedljivo dobijenog prvog seta. Nastavili su u istom ritmu domaćini, vodili su u drugom periodu 12:8, 19:14, ali su se na trenutak opustili što je Crvena zvezda znalački koristila, podigla igru i stigla do izjednačenja. Tada su do izražaja došli timski duh i izbor koji trener Osmankač ima na klupi. Bili su u igri u određenim momentima i Stanković, Šormaz i Vučićević.  Menjao je novosadski strateg, vraćao, Mehić je doneo set loptu, a rival greškom stavio tačku.

Publika je u trećem setu imala priliku još jednom da gleda rapsodiju od igre svojih ljubimaca.  Najbolji pojedinac bio je maksimalno razigrani Mehić, ali su tik do njega bili i Kujundžić, Stevanović, Peković, Simić, Todorović, Suhinjin i svi koji su ulazili. Jednostavno, igrali su Novosađani svi za jednog i jedan za sve.

A između setova okušali su se i navijači u odbojkaškoj igri, pa je tako najspretniji od tri takmičara dobio dres Vojvodine, dok su još dvoje učesnika dobili utešne nagrade iz promotivnog asortimana kluba.

Nedžad Osmankač, trener Vojvodine: Meni nije izgedalo lako kao što to rezultat govori. Bilo je napeto i teško, ali sam zadovoljan rezultatom i odnosom prema igri. Predstoji nam veliki zadatak da igrače oporavimo i psihološki ih spremimo za nastavak. Imam negativno iskustvo sa tim drugim mečevima, moramo biti još sigurniji, jer Zvezda ima odličnu ekipu i igraće bolje.

Dragan Kobiljski, trener Crvene zvezde: Vojvodina je pokazala izuzetan kvalitet, mi smo  možda mogli  bolje da završimo drugi set, ali posle toga zaista nismo mogli da se izborimo sa protivnikom. No, tek je 1:0, igra se na tri pobede, idemo dalje.

Radiša Stevanović, igrač Vojvodine:  Nadali smo se većem otporu Zvezde, ali smo mi opravdali  ulogu favorita i bili na visokom niovou. Verujem da možemo još bolje, treniramo dobro i očekujem da to pokažemo u drugom meču.

Druga utakmica polufinala igra se u petak, u 18 časova, takođe u Novom Sadu.  Ulaz je besplatan.

Podelite na društvenim mrežama
Share This